Апельсиновий джем

Інгредієнти:

Апельсини – 5 шт.
Лимони – 2 шт.
Цукор-пісок – 500 р.
Вода – 200 мл

Приготування:

Етап 1 Апельсини і лимони добре вимити (краще щіткою, щоб видалити віск, яким може бути покрита шкірка), після чого залити окропом і потримати в ньому 5-10 хвилин. За цей час у воду перейдуть не потрібні нам речовини, якими обробляють фрукти.

Етап 2 Із трьох апельсинів і обох лимонів натерти цедру (тонкий верхній шар). Це зручніше за все робити за допомогою дрібної терки, але можна зняти цедру і гострим ножем (не торкаючись білої частини), а потім нарізати дуже тонкою соломкою.

Етап 3 Тепер з цитрусових потрібно вичавити сік. Якщо ви робите це вручну, легше всього розрізати плоди на 4 часточки і вичавлювати сік з кожної. Можна також робити сік за допомогою соковижималки для цитрусових або простий соковижималки, тоді фрукти треба попередньо очистити від шкірки. Шкірку не викидайте, в ній міститься найбільше пектину, який допоможе загуснути готовому джему.

Етап 4 Одержаний сік налийте в просторий посуд, придатну для мікрохвильової печі, додати 200 мл води і цедру.Зняту білу частину шкірки загорніть в марлю і теж опустіть у сік, її треба буде варити до додавання цукру разом з соком, щоб витягти з неї потрібний нам пектин.

Етап 5 Накрийте плівкою і варіть в печі на повній потужності 20-25 хвилин, поки шкірка не розм’якшиться. Вийміть її, відіжміть і викиньте.

Етап 6 Додайте цукор, розмішайте і варіть ще 30 хвилин на повній потужності. Поглядає, щоб нічого не втекло.

Етап 7 Готовий джем повинен добре увариться. Для перевірки трохи гарячого джему і капніть на блюдце. При охолодженні джем повинен помітно загусати.

Етап 8 Готовий гарячий джем перекладіть в чисті банки (для довгого зберігання їх потрібно простерилізувати) і добре охолодіть.
Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *