Апельсиновий кекс

Цей десерт має приємний цитрусовий аромат, який без сумніву прикрасить короткі зимові дні і довгі вечори. Саме тому апельсиновий кекс у вас вдома завжди буде нарозхват і може бути стане вашим фірмовим десертом. Апельсиновий кекс – це прекрасний десерт до чаю або кави і той же час не настільки калорійний і солодкий як тістечка або торт.

Інгредієнти:
1 ст. ложка пшеничного борошна
100 гр. вершкового масла
200 гр. цукру
1-2 апельсина
1 пакетик ваніліну
3 яйця
Порядок приготування:
На маленькому вогні розтоплюємо пачку масла до рідкого стану, але не потрібно доводити до кипіння і взагалі сильно нагрівати. Розчиняємо в олії, склянку цукру і ванілін.
Збиваємо яйця з дрібкою солі в легку пінку і вливаємо до маслу. Апельсини ретельно миємо й натираємо цедру на дрібній тертці. Потрібно стежити, щоб у хід пішла тільки цедра, тобто
кольорова частина кірки, біла частина не потрібна. У тісто додаємо цедру. З цих апельсинів вичавлюємо сік і також додаємо в тісто. Сюди ж всипаємо просіяне борошно. Необхідно добре перемішати тісто і викласти у змащену вершковим маслом форму або розкласти по маленьких формочках. Перед випічкою, кекс можна посипати меленою корицею з цукром, але це на любителя. Запікати 30 хвилин при 180 градусах до рум’яної скоринки.

Прикрасити апельсиновий кекс при подачі до столу ви можете апельсиновими цукатами або часточками свіжого апельсина. Також до нього добре підійдуть будь-які солодкі соуси і креми. Апельсиновий кекс – це чудовий десерт, який подарує вам чудовий святковий настрій і додасть атмосферу дива навіть самому звичайному дня. Їжте апельсиновий кекс і не бійтеся поправитися, адже те, що з’їдається із задоволенням і в міру фігурі не шкодить. Пропонуємо приготувати вам смачний кекс, повірте, що ви залишитеся задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *