Азу з яловичини в мультиварці

Азу – це спочатку татарська страва, що представляє собою шматочки м’яса, тушковані з цибулею, помідорами, солоними огірками і картоплею. У перекладі з перської назва «Азу» значить – маленькі м’ясні шматочки в гострому соусі. Для його приготування можна використовувати баранину, яловичину чи конину. Особливо ніжним і надзвичайно смачним виходить азу з яловичини в мультиварці – спробувати таке блюдо не зможе утриматися ніхто.

Інгредієнти з розрахунком на 6 порцій

М’якоть яловичини 800 р.;

7-8 невеликих картоплин;

3 головки цибулі;

6 невеликих солоних огірка;

4 помідори;

5 зубчиків часнику;

7 ст. л. томатів у власному соку, склянку бульйону;

3 ст. л. рослинного масла;

2 ст. л. борошна;

3 листа лаврушки;

чорний Перець, сіль – за смаком.

Процес приготування

Для початку необхідно вимити м’якоть яловичини, після чого за допомогою паперового рушника обсушити її, очистити від плівок і жилок. Порізати невеликими шматочками м’ясо.

Увімкнути мультиварку і вибрати опцію «Смаження», встановити час на 40 хв. Потім влити рослинне масло. Протягом 10 хвилин обсмажувати яловичину в мультиварці, після чого її витягти.

Соломкою нарізати солоні огірки. Очистити і порізати півкільцями цибулю.

Нашаткувати картоплю невеликими брусочками. Після чого протягом десяти хвилин обсмажувати.

До картоплі необхідно додати нарізану цибулю і продовжувати смажити до закінчення програми.

В окремій посудині необхідно борошно розвести бульйоном і туди ж додати у власному соку томати і ретельно перемішати.

До овочів додати обсмажене м’ясо і влити бульйон.

Перекласти солоні огірки.

Помідори слід нарізати часточками.

Після цього включити мультиварку і встановити програму «Гасіння», встановити час 1 год.

Додати помідори, трохи чорного перцю, солі за смаком, за десять хвилин до закінчення програми – лавровий лист. Готову страву заправити тертим часником.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *