Баклажани в сметані в мультиварці

Для повноцінного обіду чи вечері чудово підійде таке блюдо, як баклажани в сметані в мультиварці. Спробуємо приготувати страву ароматним, смачним, корисним, апетитним і, при цьому витративши якомога менше часу і сил. Тому приготування в мультиварці – це, в першу чергу, зменшення кількості соняшникової олії до мінімуму.

Для приготування трьох порцій баклажанів в сметані необхідно наступне кількість інгредієнтів:

Баклажани – 3 шт. (середніх розмірів);
Морква – 1 шт.;
3 зубчики часнику;
Сметана – 200-250 гр.;
2 шт. великого ріпчастої цибулі;
4 ст. ложки рослинного масла;
Чорний перець і сіль за смаком;
Петрушка для прикраси;

Приготування страви

1. Перед приготуванням баклажанів в сметані необхідно добре вимити баклажани, видалити плодоніжку і порізати їх можна на свій розсуд, але найкраще кільцями або крупними кубиками.

2. Залиште порізані баклажани на 15 хвилин.

3. Наступним кроком у приготуванні є нарізання цибулі дуже дрібними кубиками і часнику. Часник необхідно саме порізати, щоб зберегти в ньому більше корисних речовин і аромат.

4. Очистіть і потріть на крупній тертці моркву.

5. Далі кладемо цибулю і моркву в чашу мультиварки і пасеруємо близько 20 хвилин на програмі «Випічка». Не забудьте додати в чашу рослинне масло.

6. Відіжміть від зайвої рідини і солі баклажани.

7. Потім всі баклажани викладаємо в чашу з попередньо пассированным цибулею і морквою. Додаємо за смаком сіль, перець, подрібнений часник, сметану бажано 30% жирності і починаємо акуратно перемішувати.

8. Готуємо страву в мультиварці на режимі «Випічка» ще 40 хвилин. Під час готування страву необхідно кілька раз ретельно перемішати. Блюдо перед подачею прикрасьте зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *