Біфштекс з яйцем

Інгредієнти для приготування (розраховані на 2 порції):
1. Яловичина (використовувати стовщену частину з вирізки) – 300 грам
2. Вершкове масло – 30 грам
3. Яйця – 2 штуки
4. Зелень – на смак
5. Сіль – на смак
6. Перець – на смак

Приготування біфштекса:
1. Вимийте і обсушіть м’ясо, акуратно зрізавши сухожилля
2. З обраної частини вирізки нарізати шматки м’яса під прямим кутом. Їх товщина повинна бути пару сантиметрів.
3. Трохи відбийте біфштекси і посоліть їх, після чого, поперчіть і додайте трохи округлу форму.
4. Розігрійте разом з вершковим маслом сковороду і викладіть на неї біфштекси. Обсмажувати потрібно близько трьох хвилин, поки не утвориться рум’яна кірочка.
5. Переверніть м’ясо і смажте далі, знову ж таки, три хвилини. Після цього, поставте сковороду разом з біфштексами в прогріту до 180 градусів духову піч, і доводите до готовності. Це займе не більше п’яти хвилин.
6. Використовуючи іншу сковороду, на рослинному або вершковому маслі, зробіть яєчню, посоліть її і поперчіть.
7. Викладіть готові біфштекси на блюдо. Можна полити його розтопленим маслом (вершковим) – так м’ясо стане ніжнішим.
8. Поряд з біфштексом, покладіть яєчню. Або ж, можете покласти її на сам біфштекс. Відмінно з біфштексом буде поєднуватися і картоплю.

М’ясо готове. Подавайте до столу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *