Чим корисний цикорій

Напій з цикорію – ароматний напій, що нагадує каву. Цей напій готується з мелених смажених коренів Cichorium intybus або Цикорію, він поширений на всій території Росії. Його часто замінювали, коли кава був дорогим і недоступним напоєм, поряд з такими замінниками як смажені жолуді дуба і зерна. Але немає сумніву, що цей напій дуже корисний, так само як і зелений чай, чай каркаде і квас. Чим же корисний для цикорій людини?

Одним з основних відмінностей цього напою від кави в тому, що він не містить кофеїну, який частішає ритм серцевих скорочень.

Вчені встановили, що в корені Цикорію міститься до 58% інуліну (полімер фруктози) є непоганим замінником цукру. Інулін значно знижує ризик виникнення раку кишечника, а також використовується в харчуванні осіб страждають діабетом. Також докорінно містяться жирні кислоти, такі як пальмітинова та лінолева, дубильні речовини, жирні олії, ароматичні вуглеводні, каротин, вітаміни B і C, мінеральні речовини і фурфурол.

Напій з цикорію стимулює травлення, так як містить речовини нормалізують мікрофлору кишечника, функції печінки і допомагає засвоювати кальцій і інші мінерали в організмі. Тому напій широко застосовують при таких захворювання, як гастрит, гепатит, сепсис, ентероколітах, кишкові паразити і геморой. Також речовини в напої прискорюють метаболізм глюкози, надлишок якої накопичується в печінці у вигляді глікогену. Це істотно знижує ризик розвитку діабету та атеросклерозу. Напій дуже корисний при таких хворобах як анемія, артрит, втома, порушеннями функцій печінки, селезінки і підшлункової залози, депресія, дерматит, головні болі, інфекції сечових, каменів і ревматизм.

Додавання у напій молока або вершків підвищує його калорійність на 35 або 110 ккал. Молоко абсолютно змінює смак напою, так як білок молока пов’язує дубильні речовини цикорію і позбавляє його терпкого смаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *