Crazy cake (божевільний пиріг)

Своїми коренями цей рецепт йде до американської депресії 30 років. Продуктів тоді був дефіцит, але господині примудрялися робити шедеври… так на приготування цього пирога у вас не піде ні одного яйця і ні краплі молока або вершкового масла… Цікаво?

Інгредієнти:

борошно 3 скл.;
цукор (2 – в тісто, 0,5 в заливку) – 2,5 скл.;
вода холодна (в тісто) – 1,5 скл.;
сода – 2 ч. л.;
оцет – 2 ст. л.;
сіль – 0,5 ч. л.;
рослинне масло – 1 скл.;
какао-порошок (0,5 скл. в тісто, решта в заливку) – 0,8 скл.;
ванілін – 1 упак.;
крохмаль – 2 ст. л.;
молоко (за бажанням в заливку, але можна і з 1,5 скл. простої води робити) – 0,7 скл.;

Приготування:

У велику зручну миску всипаємо всі сипучі інгредієнти. Вливаємо оцет, воду і рослинну олію. Гарненько перемішуємо вінчиком, виливаємо в змащену маслом роз’ємну форму і ставимо в розігріту духовку до 170С приблизно на 25 хвилин.
Виймаємо, остуджуємо, викладаємо на блюдо.
У каструлю вливаємо молоко і воду навпіл (в загальній складності 1,5 склянки), додаємо цукор за смаком (3-4 столові ложки) додаємо 3 столові ложки какао і гарненько розмішуємо. У чверті склянки води розводимо 2 столові ложки крохмалю, вливаємо в каструлю тонкою цівкою. Заважаємо до першого міхура, знімаємо, остуджуємо, заливаємо пиріг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *