Дієта під час алергічних захворювань

На лікарські препарати дуже часто виникають різного роду алергічні реакції. Крім того, буває ще алергія на виробничу хімію, побутові прилади та на харчові продукти. І в таких випадках лікарі прописують дієту, щоб алергія швидше пройшла. Однак ефект буде лише в тому випадку, якщо дієта ця буде повноцінною, не надмірною і збалансованою.

Якщо у вас алергія, то бажано повністю виключити зі свого раціону ті страви, в яких міститься багато екстрактивних речовин. Це, наприклад, різноманітні прянощі, солоні страви, томати, хрін, часник, риба, оцет, яйця, куряче м’ясо, гречана крупа, цитрусові фрукти і будь-які бульйони, будь то грибні, рибні або м’ясні. Не рекомендується також вживати шоколад, кава, какао і здобну випічку.

Зазвичай в раціоні можуть обмежувати продукти з підвищеним вмістом щавлевої кислоти (щавель і шпинат), яка виводить з організму солі кальцію.

Ви можете сміливо вживати картоплю, яловичину, м’ясо кролика, кисломолочні продукти, рис, вівсяні крупи, перлову крупу і нездобні випічку.

Коли готують страви для людини, що страждає алергією, застосовують щадні методи готування: тушкування, запікання і відварювання. Такий метод обробки продуктів дозволяє зменшити всмоктування харчових алергенів. Смажені страви при алергії протипоказані. Та й взагалі, смажене їсти не рекомендується, але в здоровому стані все-таки допускається.

Якщо виникла харчова алергія, то слід перейти на элиминационную дієту. Кажучи по-іншому, доведеться повністю виключити ті продукти, які цю алергію викликають. У більшості випадків алергенними продуктами можуть бути яйця, томати, молоко, морепродукти, мед, шоколад, горіхи, диня, полуниця і цитрусові.

Пам’ятайте, що теплова обробка продуктів дозволить істотно зменшити їх алергенні властивості.

Можете в алергічну дієту включити фитосборы, які містять траву череди, звіробою, фіалки, шавлії, солодки, ромашки, безсмертника і календули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *