Домашній мармелад
Мармелад це одне з улюблених ласощів будь-якої людини, не обов’язково бути дитиною щоб любити цю солодкість, навіть дорослі люблять поласувати фруктовими пастилками з желатину або агроунівер-агару. Але мало хто знає, що мармелад можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Домашній мармелад мало чим відрізняється від магазинного, є одне, але дуже важлива відмінність, він корисний і ви точно будете впевнені, що в ньому ніяких барвників та добавок. Отже, вперед, тим більше, що зараз всі фрукти і ягоди ще місцеві, не привозні. Сьогодні розповімо про м’якому варіанті мармеладу.
Для того щоб приготувати домашній мармелад вам буде потрібно:
- цукор – пісок- 0,5 кг.,
- яблука (кисло-солодких сортів) – 1 кг.,
- корінь імбиру – 2 – 3 див,
- волоські горіхи (очищені) – 100 грам.
Як правильно приготувати домашній м’який мармелад
Для початку промиваємо яблука. Потім очищаємо їх від шкірки, розрізаємо на дві половинки і вирізаємо серцевину. Потім нарізаємо на тонкі часточки. Яблучну шкірку і серцевини не викидаємо, їх потрібно покласти в марлю і зав’язати вузликом.
Тепер часточки яблук і марлевий мішечок з яблучної шкіркою викладаємо в глибоку каструлю, додаємо трохи води, щоб яблука не підгоріли. Ставимо каструлю на повільний вогонь і після закипання варимо ще 40 хвилин.
Потім трохи охолодити масу, витягаємо з неї мішечок і подрібнюємо яблука з допомогою блендера або перетираємо крізь дрібне сито.
Яблучне пюре потрібно знову перелити в каструлю, засипати цукром, перемішати і поставити на вогонь збавивши його до мінімуму, пюре уварюють до загусання, періодично помішуючи (на це піде близько однієї години).
У цей час потрібно подрібнити горіхи (їх можна не додавати) і корінь імбиру очистити і потім натерти його на дрібній тертці.
Горіхи і додаємо імбир вже готовий мармелад, перемішуємо і розливаємо по формах або на деко тонким шаром. Залишаємо на півгодини в кімнаті для охолодження, потім відправляємо в холодильник приблизно на годину для повного застигання.
Готовий мармелад розрізаємо довільно і посипаємо цукровою пудрою.