Фарширований чорнослив, запечена в беконі

Готуючись до майбутніх свят не варто забувати про меню, а точніше йому потрібно приділити якомога більше уваги. Крім гарячих основних страв вам неодмінно потрібно продумати які заку3ск4и ви подасте на стіл, адже саме з них починається і ними закінчується будь-яке застілля. Сьогодні розповімо про один з варіантів гарячих закусок – про фаршированому чорносливі, запеченому в беконі.

Для того щоб приготувати фарширований чорнослив, запечена в беконі вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • великий чорнослив – 25 ягід,
  • горіхи кешью (можна використовувати волоські горіхи)- 25 штук,
  • м’якого сиру (крем-сир) – 150 грам,
  • бекон (смужки) – 12 – 15 штук,
  • зелень для сервірування,
  • шпажки.

Правильне приготування фаршированого чорносливу, запеченого в беконі

Для початку потрібно ретельно промити чорнослив і потім добре просушити його м’якою серветкою.

Потім кожен чорнослив злегка надрізаємо уздовж (не до кінця), тобто ягода повинна розкриватися як книга.

Потім в кожну ягоди вкладаємо по одному горішку кешью або ж шматочок волоського горіха.

Поверх горіха потрібно покласти трохи сиру. Сир можна використовувати будь-який, для того щоб ваша закуска вийшла більш пікантною вам потрібно додати блакитний сир з пліснявою, саме він додасть особливий аромат і смак.

Смужки бекону розрізаємо вздовж на дві частини.

Кожну підготовлену ягоду акуратно загортаємо в смужку бекону і закріплюємо шпажкою.

Деко застеляємо пергаментним папером і розкладаємо на неї підготовлені ягоди чорносливу. Потім відправляємо в духовку, розігріту до 200° градусів хвилин на 12 максимум.

Таку закуску можна приготувати заздалегідь, тобто розкласти на деко і відправити в духовку вже по приходу гостей.

Розкладаємо закуску на блюдо, застелене листям салату та іншою зеленню.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *