Гостренькі капуста швидкого приготування

Дуже часто хочеться чого-небудь смачного і не завжди це щось солодке, іноді виникає бажання – похрумтіти маринованої капусткою, але багато заготовляють її тільки восени. Сьогодні ми розповімо про приготування гострою капусти швидким способом. Для приготування вам знадобитися капуста, морква і часник, ну і звичайно ж спеції і сіль, без них нікуди. І через добу у вас на столі буде стояти тарілочка з красивою і хрусткою капустою, а вам залишиться тільки відварити молодого картоплі.

Для того щоб приготувати гостреньку капусту швидкого приготування вам буде потрібно:

  • капуста білокачанна – 2 кг.,
  • свіжа морква – 4 штуки (великі),
  • часник (зимовий) – 5 зубчиків.

Для приготування маринаду:

  • вода – 1 літр,
  • цукор-пісок – 0,5 склянки
  • сіль – 2,5 ст. ложки
  • перець запашний горошком – 10 штук,
  • гвоздика (бутончики) – 5 штук,
  • лавровий лист – 3 штуки,
  • рослинна олія (без запаху) – 0,5 склянки
  • оцет столовий (9%) – 0,5 склянки.

Як правильно приготувати гостреньку капусту швидкого приготування

Для початку промиємо морква натремо на тертці для корейських салатів.

Потім капусту нашинкуем дуже тонкими і довгими смужками.

Потім капусту і моркву перекладаємо в глибоку чашку і ретельно перемішуємо, злегка приминаем.

Часник нарізати тонкими пластинами і додати в моркву з капустою.

Потім потрібно приготувати маринад. Для цього в каструлю вливаємо воду і ставимо її на вогонь. Після доводимо до кипіння і додаємо сіль і цукор, вони повинні повністю розчинитися у воді. Потім додаємо перець горошком, лавровий лист і гвоздику. Знову доводимо до кипіння і в кінці додаємо рослинне масло і оцет.

Капусту укладаємо в банки і ретельно утрамбовується. Потім заливаємо банки гарячим маринадом. Залишаємо ненадовго, щоб вбрався маринад ,після за потреби доливаємо маринад. Банку закрити пластиковою кришкою і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після відправляємо в холодильник на добу. Через добу можна пробувати смачну капустку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *