Гречка з грибами і овочами

Рідко зустрічаються страви, які підійшли б усім, але це якраз такий випадок. Гречка з грибами і овочами підійде людям, які вважають калорії, вегетаріанцям і тим, хто любить поїсти, просто додавши до стейку.
Ось рецепт цього універсального страви. Вам знадобиться:

– крупа гречана – 150 грам;
– вода – 300 мл;
– гриби – 200 грам;
– ріпчаста цибуля – одна головка;
– майоран – одна чайна ложка;
– сметана – 2 столові ложки;
– баклажан – одна штука;
– в’ялені помідори – 50 грам;
– оливкову олію – 4 столові ложки;
– тертий пармезан – 4 столові ложки;
– часник – 4 зубчики;
– спеції:
– сіль – за смаком;
– перець – за смаком.

Кількість продуктів розрахована на приготування чотирьох порцій.
Гречка з грибами і овочами готується наступним чином.
В духовку з температурою 200 градусів на чверть години відправляють запікати баклажани, попередньо розрізані навпіл. Після з запечених баклажанів знімають шкірку. Далі в блендер кладуть в’ялені помідори, печена баклажан без шкірки, три столові ложки пармезану, оливкова олія. Подрібнюють до стану пюре. Якщо маса виходить густий – додають трохи води.

Гриби миють і чистять, після чого дрібно нарізають кубиками. Цибуля ріпчаста чистять, миють і подрібнюють. Змішують майоран, сметану і нарізані цибулю і гриби. Ретельно перемішують, приправивши сіллю з перцем. У глиняний горщик насипають сирі ядра гречки і заливають підсоленою водою. Зверху акуратно викладають грибну суміш і пюре з баклажанів з помідорами. Горщик закривають кришкою і запікають в духовій шафі з постійною температурою 230 градусів. Через 45 хвилин знімають кришку, посипають залишилися пармезаном і залишають ще на 10 хвилин.

Коли гречка з грибами і овочами готова, її поливають сметаною, посипають рубаним кропом і подають до столу як гарнір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *