Грибна солянка в мультиварці

Солянка – споконвічно російська страва, описане ще в «Домострої» XVI століття. Тоді це було одне з найпоширеніших страв простого народу, завдяки входять до неї овочевих компонентів. Сьогодні це страва, що подається навіть у найкращих ресторанах російської кухні. І готують його, використовуючи найсучасніші кухонні прилади. Отже, солянка з грибів в мультиварці готується наступним способом…

Інгредієнти:

• 450-500 г свіжих грибів;
• 1,5 кг капусти білоголової;
• 0,5 кг моркви;
• 200 мл томатної пасти;
• 300 г цибулі ріпчастої;
• 180 мл рослинного масла;
• 2 ст. л. столового оцту;
• 1 ¼ ст. л. солі;
• перець запашний мелений;
• 2 ½ ст. л. цукрового піску;
• 2 лаврових листа;
• 3 мультистакана води

Приготування:

1. Попередньо очищені і порізані гриби скласти в ємність мультиварки. Запустити програму «Мультиповар» (чверть години при 150 градусах). Після сигналу про готовність відкинути гриби на друшляк.
2. Поки варяться гриби, можна зайнятися підготовкою овочів: морква крупно натерти, капусту дрібно нашаткувати, цибулю порубати. Капусту і моркву з’єднати в однієї ємності, додавши цукровий пісок і сіль, перемішати і злегка розім’яти руками.
3. На мультиварці задати програму «Смаження» і, вливши невелика кількість соняшникової олії, обсмажити цибулю до прозорості.
4. Покласти до пассерованному цибулі гриби і капустяно-морквяну суміш, гарненько перемішати і встановити програму «Мультиповар» (40 хвилин при 130 гадусах).
5. По закінченні визначеного часу додати духмяний перець і томатну пасту. Ретельно перемішати і продовжувати готувати ще півгодини при 100 градусах. За кілька хвилин до повної готовності влити столовий оцет і перемішати.
6. Така грибна солянка, приготована в мультиварці, може бути подана до якості другої страви і спожита одразу після приготування, але також ця гостра закуска може бути заготовлено запас. Для цього необхідно розкласти готову гарячу масу в простерилізовані банки, закатати їх кришками і, обгорнувши в ковдру, остудити і прибрати для зберігання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *