Грибна запіканка

Серед нас можна знайти багато людей, які просто обожнюють гриби. З цього продукту можна зробити велику кількість різних страв. Сьогодні ви познайомитеся одним з таких страв, яке називається грибна запіканка. Таке блюдо відноситься до європейської кухні. Воно готується досить складно і відвести на його приготування доведеться близько години.

Отже, для того щоб приготувати це чудове блюдо вам знадобляться наступні продукти:

200 грам борошна
100 грам несолоного замороженого вершкового масла
чверть чайної ложки для випічки
1 яйце
сіль за смаком
1 склянка нарізаних грибів
1 велика головка цибулі
півчашки молока
три чверті склянки тертого сиру чеддер
2 яйця (для начинки)
1 їдальня ложка масла

Коли всі потрібні пропорції інгредієнтів вже лежать перед вами, можете приступити до безпосереднього приготування запіканки. Для початку змішайте сіль, борошно і порошок для випічки. Натріть на тертці заморожене вершкове масло. Перетріть масло з борошном до утворення крихти. Тепер додайте до крихті яйце і замісити тісто. Далі слід покласти отримане тісто на поверхню, посипану борошном. Розкачайте тісто рівномірно в товщину близько п’яти сантиметрів. У форму для випічки викладіть отриману подушечку з тіста і утворіть бортики. Тісто на деякий час відправте в холодильник.

Тепер приступайте до приготування випічки. Спочатку нагрійте масло на сковорідці і обсмажте на ньому цибулю до утворення золотистої скоринки. Додайте до цибулі гриби і обсмажте їх до м’якого стану. Посоливши і поперчив гриби, добре перемішайте і відставте в сторону, щоб вони охололи. В цей час в мисці збийте два яйця і додайте півчашки молока. У цю суміш потрібно ще додати натертий сир чеддер і гарненько все перемішати. Коли начинка готова, дістаньте тісто і викладіть на нього начинку з грибів. Зверху залийте яєчної сумішшю з сиром. Випікати таку запіканку потрібно близько півгодини до золотистої скоринки.

Цієї чудової запіканкою ви зможете порадувати свою сім’ю як на сніданок, так і на вечерю. У будь-якому випадку ваші рідні залишаться дуже задоволені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *