Хачапурі по-тбилисски

Хачапурі – це дуже смачна випічка, яка ще і дуже проста в приготуванні. Тільки перед приготуванням врахуйте, що з нижчепереліченого кількості інгредієнтів виходить чотири великих хачапурі, які неодмінно необхідно їсти гарячими. Так що, розраховуйте свої сили.

Для того, щоб приготувати хачапурі, вам знадобиться:
– 0,5 л кефіру;
– 3 г харчової соди;
– 4 шт курячих яєць;
– 1 кг борошна;
– 600 г сулугуні.

Процес приготування хачапурі:
1. У мисочку з кефіром вбийте яйця, а також просійте борошно з содою. Все перемішайте.
2. Для начинки натерти сир за допомогою великої терки і додайте одне-два яйця.
3. Тісто розділіть на 4 частини, а потім кожну додатково на 2 частини – більшу і трохи меншу.
4. Тісто розкачати завтовшки 0,5 см. Діаметр повинен бути трохи більше, ніж діаметр вашої сковороди.
5. На корж більшого розміру викладіть начинку, рівномірно розподіліть, відступивши трохи від країв. Корж меншого розміру покладіть зверху і защепіть краю.
6. Викладіть хачапурі швом вниз на сковороду і готуйте близько 8 хвилин на невеликому вогні, прикривши кришкою. Потім переверніть і готуйте ще 4 хвилини вже без кришки.
Ось, хачапурі по-тбилисски готові. Подавайте їх у гарячому вигляді, розрізаючи на порційні шматочки, як пиріг. Та приємного всім апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *