Холодець

Правда, що ні один великий свято, особливо Новий Рік не обходиться без цієї страви?! Холодець кожен із нас пам’ятає з дитинства. Тому, давайте спробуємо приготувати це блюдо. І не переживайте, холодець готується хоч і досить довгий час, але дуже просто. Так давайте ж приступати!

Інгредієнти, які необхідні для страви (приблизно, на 6л каструлю):
– свинячі ноги – дві штучки;
– яловичина на кістці, курка, індичка (м’ясну частину ви можете брати на свій смак і погляд);
– цибуля – 1-2шт;
– морква – 1шт;
– корінь петрушки;
– лавровий лист, перець горошком, часник (спеції також можна брати по своєму смаку);
– сіль.

Приготування:
М’ясо, свинячі ноги добре промити. Далі всі інгредієнти скласти в каструлю, залити водою і можна ставити на вогонь.
Найголовніше в процесі варіння, це не поспішати. Холодець не має, так сказати, сильно кипіти. Зробіть вогонь дуже маленьким. Якщо в процесі варіння необхідно додати водички, то долийте кип’яченої, ні в якому разі не сирий. Тільки не забудьте, потім бульйон до солити!

Час, який потрібно варити холодець – не менше ніж за 6 годин, а можна і 7. Майте на увазі, після двох годин варіння необхідно вийняти з бульйону цибулю, моркву, корінь петрушки. Інакше вони розваряться, що буде не дуже добре.
Після того, як холодець зварився, необхідно вийняти м’ясо з бульйону і відкладіть його, щоб воно охолонуло. А ось бульйон потрібно процідити. Далі приступаємо до найскладнішого процесу – відокремлюємо м’ясо від кісток.

Після, м’ясо режим і акуратно разлаживаем у підготовлені ємності (вони повинні бути большеватыми по площі і не дуже високими). Сюди ж наливаємо проціджений бульйон. Тепер, залишаємо наш холодець застигати. Після того, як охолоне, можна помістити в холодильник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *