Холостяку на замітку: смажені пельмені


Вареними пельменями сьогодні вже нікого не здивуєш, особливо чоловіків. Далеко не всім відомо, як посмажити пельмені на сковороді, а адже це щось нове, причому готувати таке блюдо, у порівнянні з традиційним способом обробки, не менш просто.
Сьогодні вашій увазі буде представлено кілька рецептів приготування смажених пельменів, і, повірте, ви здивуєтеся різноманітності даної страви. Таким ситним ласощами можна в будь-який час порадувати всю сім’ю або бути підготовленим, коли гості вже на порозі.
Класичний спосіб приготування
Як смажити пельмені на сковороді-процедура не з складних, як уже раніше було відмічено, але все ж є деякі нюанси, яких рекомендується дотримуватися, якщо хочете отримати добре просмажене блюдо.
Спочатку почнемо з класичного рецепту, який послужить основою для подальших кулінарних шедеврів.

Для цього знадобляться неабиякі наступні продукти:
олія оливкова або рослинне;
сіль і перець за смаком;
зелень за бажанням.
Перш ніж приступити до процесу готування, необхідно відзначити, що в рецепті ролі не грає, які пельмені, магазинні або домашні, будуть використовуватися. Головне засвоїти, як правильно смажити їх, адже ця процедура вимагає особливої уважності.
Для початку необхідно в сковороду з високими бортами налити масло і поставити розігріватися її на повільний вогонь, причому рідкий інгредієнт повинен повністю покрити дно посуду. Коли масло почне злегка пузиритися, можна приступати до викладання основного інгредієнта.
Коли пельмені покриються приємною золотистою скоринкою, їх можна приправити спеціями і січеною зеленню, а через пару хвилин знімати з вогню. Смажені пельмені можна подавати до столу зі сметаною або улюбленим соусом, наприклад, часниковим або сирним.
Щоб надати страві більш ніжний і ароматний смак, смажити його краще у вершковому маслі.
А ще таким способом обробки можна готувати не тільки зварені напівфабрикати, але і заморожені.
Смажені пельмені на сковороді можна робити і за принципом картоплі фрі, тобто готувати у великій кількості олії, яка буде покривати продукт. Але після рекомендується пельмені викладати на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишки жиру, а вже після подавати до столу. Тепер спробуємо відійти від класики, розглянувши нижче більш оригінальні рецепти.
Італійська закуска
В Італії вже давно користується чималим попитом така оригінальна закуска, як пельмені смажені в паніровці зі спеціальним соусом.
Щоб трохи зануритися в італійську кухню, необхідно підготувати наступні інгредієнти:
перець і сіль за смаком;
У ємності необхідно спочатку змішати спеції і сухарі. Коли пельмені злегка розтануть при кімнатній температурі, слід поставити каструлю з маслом на вогонь. Після пельмені потрібно занурити в молоко, потім в суміш з сухарями і викласти в каструлю.

Смачно приготувати спеціальний соус допоможуть наступні складові:
томатна паста-100 г;
Всі помідори спочатку необхідно очистити від шкірки, що краще робити шляхом опускання в киплячу воду. Після цього потрібно порізані помідори і томатну пасту помістити в блендер і збити до однорідності.
Окремо обсмажимо цибулю в оливковій олії і додамо його до томатної маси. У завершенні додаємо в соус спеції і вино, потім варимо на маленькому вогні 30 хвилин і подаємо з пельменями до столу.
Кілька порад для різноманітності
Насправді смажені пельмені можна приготувати по-різному, так і подати. Зараз розглянемо кілька корисних неокласичних ідей. Пельмені можна посмажити в розігрітій сковороді з маслом, а в кінці, поки вони ще не встигли охолонути, присипати їх сиром і рубаною зеленню і накрити на пару хвилин кришкою. Такий легкий штрих додасть страві чудовий ароматний запас і родзинку в смаку.
Ще хороший варіант-це довести страву в духовці. Для цього потрібно практично готові пельмені помістити у форму для випікання, а зверху полити сумішшю з двох збитих яєць і двох ложок майонезу. Ще в суміш можна додати порізану зелень і соєвий соус.
Готовність запечених пельменів можна визначити за утворення рум’яної скоринки. Подавати також рекомендується це блюдо з соєвим соусом, адже він не тільки пікантні нотки додасть, але і якусь родзинку печене-смажених пельменів.
Для любителів гострого підійде наступний рецепт. Напівфабрикати слід традиційної зварити в підсоленій воді, після чого їх потрібно дістати і помістити в друшляк, щоб вода скла. Окремо приготуємо соус.
Підводячи підсумки, хотілося б зауважити, що пельмені все ж можна не тільки варити, але смажити, що і довели представлені сьогодні рецепти.
До того ж ніхто не забороняє експериментувати, адже якщо додати кілька інших інгредієнтів, можна отримати абсолютно нові оригінальні страви, які дозволять на напівфабрикати поглянути з іншого боку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *