Ікра з баклажанів з грибами

Однією з найпоширеніших страв з баклажанів є баклажанна ікра, але ми вирішили урізноманітнити цей рецепт і сьогодні пропонуємо вам приготувати ікру з баклажанів з грибами. В одному з усім відомому кінофільмі була чудова фраза про цю ікрі: «Ікра баклажанна – заморська!». Вона вже давно перетворилася в нашу, і баклажани доступні для нас у будь-який час року, так що це не дефіцитна ікра, а звичайна, але дуже смачна закуска. У баклажанної ікри міститься невелика кількість калорій, її цінують дієтологи за велику кількість клітковини і калію, що стимулює роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Завдяки баклажанів ви зможете знизити рівень холестерину в крові, покращує роботу серця.

Для того щоб приготувати ікру з баклажанів з грибами вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • баклажани (великі) – 3 штуки,
  • морква – 2 штуки,
  • помідори (свіжі середні) – 5 штук,
  • гриби печериці (великі) – 10 – 15 штук,
  • часник – 10 зубчиків,
  • перець болгарський (солодкий великий) – 1 штука,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • рослинна олія (рафінована).

Правильне приготування ікри з баклажанів з грибами

Всі овочі потрібно промити. Потім розрізати баклажани уздовж на дві частини, перець також розрізаємо на дві половини. Всі викладаємо на рясно змащений олією лист. Поверх овочів викладаємо 5 очищених зубчиків часнику і відправляємо в духовку на 25 хвилин, запікаємо при температурі 160° градусів.

В цей час займемося залишилися овочами. Ріпчасту цибулю треба очистити і порізати дрібним кубиком. А очищену моркву натираємо на крупній тертці. Потім цибулю і моркву обсмажуємо на сковорідці з додаванням масла.

З помідорів потрібно зняти шкірку, для цього поміщаємо їх у киплячу воду на пару хвилин, витягаємо з окропу і знімаємо шкірку. Потім ріжемо великими кубиками і відправляємо в сковороду з морквою і цибулею. Тушкуємо ще хвилин 5 хвилин.

Гриби промиваємо і очищаємо і потім нарізаємо великими кубиками, обсмажуємо на окремій сковорідці з додаванням рослинної олії.

дістаємо З духовки запечені овочі, очищаємо від шкірки і ріжемо великим кубиком, і перекладаємо їх у глибоку каструлю, додаємо обсмажені гриби, тушковані моркву, цибулю з помідорами. Все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5 – 7 на самому повільному вогні постійно помішуючи.

До овочів додаємо часник, який потрібно буде дрібно покришити або пропустити через прес. Овочі потрібно буде посолити і додати за смаком перець. Перемішуємо і тушкуємо ще 15 – 20 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *