Капустяні котлети

Всі знають про користь капусти, про те, що в ній міститься багато вітамінів і клітковини, так і всі знають, що з капусти завжди виходять смачні і ситні страви. Саме тому страви з капусти широко поширені і зустрічаються в кухнях багатьох народів. Капусту, причому будь-яку, ви можете купити в магазині ,де вона лежить круглий рік, як в свіжому, так і в замороженому вигляді (мається на увазі цвітна, брюссельська капуста). Одним з доступних страв з капусти є капустяні котлети. Це дуже оригінальне блюдо можна використовувати як гарнір мул як самостійне блюдо. Такими котлетками можна різноманітити не тільки своє, але і дитяче меню, впевнені, що ваші прівереди з величезним задоволенням з’їдять парочку таких котлеток.

Для того щоб приготувати капустяні котлети вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • білокачанна капуста (середня) – 1 качан,
  • цибуля ріпчаста – 3 штуки,
  • борошно – 2 склянки
  • рослинна олія (рафінована) для смаження
  • сіль і спеції за смаком
  • яйця – 3 штуки.

Правильне приготування капустяних котлет з білокачанної капусти

Капусту шаткуємо (довільно), потім заливаємо окропом і залишаємо на 1 годину для того, щоб вона стала м’якою. Після зливаємо воду і віджимаємо капусту від зайвої води. Тепер потрібно подрібнити капусту за допомогою м’ясорубки або блендера.

У підготовлену капусту додаємо яйця і перемішуємо як можна ретельніше.

Ріпчасту цибулю очищаємо, ріжемо кубиком. Більшу частину цибулі обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім обсмажену цибулю відправляємо в капустяну масу, туди ж відправляємо залишився рубаний лук (свіжий). Все знову перемішуємо, додаємо сіль і спеції за смаком. Потім додаємо борошно, в результаті у вас повинна вийти густа маса, з якої ви б змогли зліпити котлети.

З отриманої маси скачуємо кульки, попередньо змочивши руки у воді або змастивши їх рослинною олією. Потім з отриманих кульок формуємо котлетки і обвалюємо їх у борошні, можна використовувати панірувальні сухарі.

Обсмажуємо котлети в розпеченому рослинному маслі з двох сторін на середньому вогні.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *