Ківі – король вітамінів

На перший погляд це дивний волохатий кулька зелено-коричневого кольору з смарагдово-зеленою м’якоттю смаку агрусу, полуниці, банана і навіть персика, це все про нього, про королі вітамінів – ківі. Він давно посів гідне місце на наших столах і це не з проста. він не тільки смачний, але і корисний, з нього можна приготувати безліч різноманітних страв. Але тільки не желе, желатин білок, а сік ківі його розщеплює, і у вас вийде не желе, а каша.

Ківі запобігає проблеми із зором. Завдяки вітаміну Е і лютеїну, що входять до його складу, при вживання цього фрукта проводиться природна профілактика для поліпшення зору. Також ківі містить вітаміни: А, В, С, PP, B1, B2, мінеральні солі, кислоти і ферменти, що розщеплюють білок. Щоденне споживання одного плоду ківі задовольняє добову потребу людини у вітаміні С. Вміст клітковини в ківі допомагає поліпшити травлення і обмінні процеси організму. Ківі бажано вживати у свіжому вигляді, оскільки в ньому зберігаються всі корисні речовини. Ківі дозріває в кінці осені і тому свіжі ківі в нашому регіоні можна придбати в кінці листопада або на початку грудня.

Ківі також використовується в косметичних цілях. Багато жінок роблять з нього очищувальну маску. Для цієї маски вам буде потрібно один ківі, його потрібно очистити і розім’яти до кашки, потім нанести на обличчя товстим шаром. Через 15 хвилин змийте маску і нанесіть свій улюблений крем.У день можна з’їдати не більше чотирьох плодів.

Вибираємо і зберігаємо ківі. При виборі плодів, попросіть продавця дати вам один ківі в руки, тільки так ви зрозумієте який цей плід і варто його купувати. Плід не повинен бути занадто м’яким, при натисканні на нього повинна відчуватися пружність, але ніяк не кашка. Тверді ківі також не радять купувати, оскільки вони ще не дозріли. А зберігати ківі потрібно в холодильнику, попередньо поклавши його в пакетик. Так його можна зберігати до двох тижнів.

Ківі в кулінарії. Ківі дуже смачний у свіжому вигляді, але його також використовують для приготування різних страв. Ківі ідеально підходить для десертів і випічки, його також використовують як прикрасу і начинку для пирогів і тортів, а варення з ківі має незвичайний смарагдовий колір і чудовий смак. Ківі і м’ясо це ідеальний тандем. Завдяки ферменту, який розщеплює білки, ківі робить м’ясо ніжніше і м’якше.

Але варто пам’ятати, що ківі дуже сильний алерген! І потрібно якомога рідше вживати його людям похилого віку і дітям. В день потрібно з’їдати не більше 4 плодів ківі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *