Котлетки під шубою

Дуже часто експериментуючи на кухні, ми створюємо шедеври, які в подальшому на довго поселяються на наших столах і радують своїм смаком і зовнішнім виглядом. Одним з таких експериментів і стали котлетки під шубою. Ці котлетки виходять дуже ніжні, для їх приготування використовується фарш індички, хоча і курячий теж буде дуже хороший в цьому виконанні. Начинкою для котлеток служить сир і масло, що робить котлети соковитими і ароматними. А «шубкою» для котлеток стане все той же сир і помідори, які додадуть особливу кислинку.

Для того щоб приготувати котлетки під шубою вам буде потрібно:

  • фарш (курячий або індичий) – 1 кг.,
  • білий батон (без скоринки) – 1/2 батона,
  • курячі яйця – 2 штуки,
  • молок – 100 мл,
  • майонез (низькокалорійний, одна ложка в фарш, одна для заливки) – 2 ст. ложки
  • перець чорний мелений і сіль за смаком
  • масло – 50 грам,
  • сир (твердих сортів, 200 грам для «шубки» і 50 для начинки) – 250 грам,
  • помідори (великі) – 2 шт.,
  • рослинне масло.

Як правильно приготувати котлетки під шубкою

Для початку перекрутимо м’ясо і зробимо з нього фарш. Попередньо м’ясо необхідно промити, ретельно обсушити. Потім батон (без скоринки) розрізаємо на шматки і заливаємо молоком. Після подрібнюють за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку і змішати з фаршем. У фарш додаємо майонез (1 ст. ложка), сіль і перець за смаком і яйця. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Потім холодне вершкове масло і твердий сир (50 грам) нарізаємо середньої величини брусочками.

З отриманого фаршу формуємо кульку, попередньо змочивши руки в холодній воді. Потім кладемо м’ясної кульку на долоньку і притискаємо інший, формуючи коржик, на яку викладаємо брусочок сиру, а зверху викладаємо брусочок вершкового масла. Краї котлети з’єднуємо і закріплюємо.

Потім підготовлені котлетки опускаємо в розігріте рослинне масло й обсмажуємо до придбання м’яса золотистої скоринки (на сильному вогні).

Потім готуємо форму, в якій будемо запікати котлетки. Для цього у форму виливаємо рослинне масло, в якому тільки що обсмажували котлети. Сюди ж додаємо 100 грам води і перекладаємо котлети в деко.

Поверх на котлетки викладаємо помідори ,нарізані тонкими кружечками.

Потім на помідори розмазати залишився майонез і посипати натертим на середній тертці сиром.

Лист з котлетами відправляємо в попередньо розігріту до 200° градусів духовку. Запікаємо котлетки 45 хвилин.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *