Котлети «Пташине молоко»

Як без великих витрат оригінально накрити на стіл? Завдання не просте, але ми її вирішимо! Представляємо вашій увазі ніжні котлетки «Пташине молоко», які будуть танути у вашому роті.

На це блюдо ви витратите більше, ніж годину. Але повірте, воно того варте!

Отже, нам знадобиться 500-700 р. курки (краще, якщо це буде філе), 1 шт. ріпчастої цибулі, білий хліб-батон без скоринки (3 шматочки), 100 мл води, 4 яйця, 100 г твердого сиру, п’ять столових ложки борошна, 100 мл молока, розпушувач, зелень, вершкове масло, сметана, майонез, сіль, приправи і часник за смаком.

Приступити до приготування!

Заздалегідь, потрібно замочити наш білий хліб у молоці. Тим часом куряче філе промити, обов’язково видаливши пленочки і порізати шматочками. Змішати м’ясо з хлібом, цибулею і часником, і перемолоти.

Для начинки ми будемо використовувати курячі яйця. Візьміть 2 штуки, і заздалегідь відваріть. Далі натріть їх разом з сиром на тертці, а зелень дрібненько порубаєте. Додайте вершкове масло, сіль, приправи (за смаком).

Для кляру збийте 2 яйця, додайте сметану або майонез, сіль, борошно, молоко, розпушувач. Густота «тесту» має бути як на оладки.

Тепер акуратно, мокрими руками сформуйте котлетки. І не забудьте покласти всередину нашу яєчно-сирну начинку.

Умочіть котлетки в клярі, і почнете смажити їх (на рослинному маслі).

Наші ніжні котлетки можна подавати абсолютно з будь-яким блюдом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *