Курка в мультиварці в рукаві

Будь-які страви, приготовані в мультиварці, будь то м’ясо або овочі, володіють більш ніжною і м’якою структурою, ніж приготовані в духовій шафі. А курка в мультиварці в рукаві виходить більш соковитою та ароматною. Готується така курочка дуже швидко, і вимагає мінімальну кількість інгредієнтів. В рукаві можна запікати, як цілу тушку курки, так і частинами. В підсумку виходить універсальне блюдо, до якого підійде будь-який гарнір.

Інгредієнти:

Курка – невелика тушка (приблизно 1,3 кг)
Часник – 5 середніх зубчиків
Гірчиця
Сіль за смаком – приблизно 1 столова ложка
Чорний перець мелений – 0,5 ч. ложка
Будь-яка приправа для курки
Рідкий дим (за бажанням)

Приготування страви:

1. Першим ділом треба приготувати маринад для курки. Для цього в невеликий чаші необхідно змішати гірчицю, роздавлений часник, сіль, мелений перець і приправу для курки.
2. Тушку курки помити і обсушити паперовим рушником. Потім ретельно її натерти з усіх боків підготовленим маринадом і відправити в рукав для запікання.
3. Рукав щільно закрити і закріпити спеціальним затиском. Для більш насиченого смаку, бажано рукав з куркою покласти в холод на кілька годин, за цей час курка насититься спеціями і часником.
4. Для більш насиченого кольору і аромату страви за бажанням можна додати рідкий дим. Для цього дістати рукав з куркою з холодильника, акуратно відкрити його і влити пару ложок рідкого диму. Закрити рукав і обережно потрясти рукав, щоб рідкий дим як слід, розподілився по тушці.
5. У чашу мультиварки необхідно налити води до позначки 1,5 літра, і встановити на неї стимер для варіння на пару. У рукаві для запікання, зверху зробити пару проколів і покласти його в стимер. Зверніть увагу, що проколи необхідно робити тільки зверху, інакше сік з курки витече, і вона стане дуже сухий.
6. Готується страва протягом години на режимі «Варка на пару».

У підсумку виходить дуже соковите універсальне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром, в тому числі і зі свіжими овочами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *