Курка в мультиварці з сиром

Оригінальність приготованої страви безпосередньо залежить від спритних рук господині. А з допомогою кухонної техніки, вона стає просто чарівницею. Ось, наприклад, мультиварка дозволяє господині готувати по-новому улюблені страви для всій сім’ї. Якщо взяти всіма улюблену курочку, і запекти її з сиром в духовці. Смачно? А курка запечена в мультиварці з сиром, приготовлена з душею, буде ситної і оригінальною подвійно. Цей рецепт буде однаково корисний і молодим господиням і тим, хто вже придбав мультиварку.

того, щоб запекти курку з сиром на 4 персони слід підготувати наступні продукти:

Курка (краще домашня) – 1 тушка
Цибуля ріпчаста – 2 головки
Картопля бульби – 5-6 шт.
Морква – 1 корн.
Сир твердих сортів – 200 г
Велика морська сіль, суміш перцю
масло рослинне – 30 мл
Вершкове масло – 1 кубик (50 г)
Кінза рубана.

Докладна інструкція по запікання курки з сиром в мультиварці:

1. Курочку, випатрану і промиту, нарізати на шматки (5х5 см) ;
2. Цибулю очистити, нашаткувати;
3. Моркву очистити, нашаткувати смужками;
4. Картопля, почищену і помиту, нарізати широкої соломкою;
5. Крупно тертий сир залишити на холоді.

На цьому етапі можна вибрати один з 2 способів приготування:

1 спосіб.

В чашу мультиварки в першу чергу необхідно покласти масло вершкове і влити рослинне, розтопити. Спасерувати цибулю. Шматки курки, і морквяну картопляну соломку з’єднати, приправити спеціями за смаком і викласти в чашу на цибульну масу. Покрити майонезом і сиром. Каструлю закрити і віджати кнопку «випічка». Через 45 хвилин все страву прикрасити кінзою.

2 спосіб.

В чашу мультиварки скласти пошарово всі продукти: цибуля, курка, морква, картопля, майонез. Приправити спеціями при необхідності. Віджати кнопку режим «тушкування» на 1ч.20 хв. Через годину посипати сиром. Перед подачею посипати зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *