Курячі котлети з сиром

Курячі котлети гарні без сумніву, але для того щоб надати їм надзвичайну ніжність можна додати жирний сир і тоді ваш кулінарний шедевр підкорить будь-якого гурмана. Курячі котлети з сиром це надзвичайно ніжні соковиті котлетки, які обов’язково сподобаються вашим дітям, до того ж такі котлети не обов’язково смажити в олії, в ідеалі вони варяться на пару, а також їх можна запекти в духовці, при цьому заливши їх нежирної сметаною або вершками.

Для того щоб приготувати курячі котлети з сиром вам буде потрібно:

  • куряча грудка – 0,5 – 0,7 кг.,
  • яйця – 2 штуки,
  • сир (жирний) – 250 грам,
  • цибуля ріпчаста – 2 головки
  • панірувальні сухарі – 50 грам,
  • часник – 4 зубчики,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • рослинна олія без запаху – для смаження.

Як правильно приготувати курячі котлети з сиром

Очищаємо цибулю і часник, потім ріжемо цибулю на 4 частини.

Курячу купу нарізаємо на шматки і залишаємо хвилин на 15 в морозилці, в холодному вигляді м’ясо набагато легше пропустити через м’ясорубку. Потім пропускаємо через м’ясорубку м’ясо, цибулю і часник.

В отриману масу додаємо яйця і сир, все ретельно перемішуємо. Потім за смаком додаємо сіль і чорний мелений перець ,також можна додати будь-яку сушену зелень (петрушку, кріп, кінзу і т. д.).

Ставимо сковороду на сильний вогонь і наливають невелику кількість рослинної олії (рафінована).

Поки розігрівається масло, починаємо ліпити котлети. Для цього в плоску тарілку насипаємо панірувальні сухарі, руки змочуємо водою і беремо трохи фаршу, формуємо котлетку і обвалюємо її в сухарях. Після відправляємо в сковороду з розігрітим маслом і обсмажуємо з двох боків до готовності.

Готові курячі котлети з сиром краще всього подати з картопляним пюре або відварними овочами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *