Квас окрошковому

Для того щоб приготувати прохолодний літній суп – окрошку на квасі, ніколи не використовують квас промислового виробництва. Справа в тому, що всі промислові напої виготовляються з додаванням великої кількості цукру, а в окрошці ну ніяк не буде поєднуватися ця солодкість з м’ясом або огірками. Саме тому сьогодні розповімо про те як приготувати справжній квас окрошковому. В класичному рецепті цього квасу присутній ячмінний солод і житнє борошно, але цей варіант можна спростити і можна замінити вищеперелічені інгредієнти на житні сухарики, які ви зможете самостійно приготувати в домашніх умовах.

Для того щоб приготувати квас окрошковому вам буде потрібно:

  • вода (кип’ячена) – 3,5 літра,
  • житній хліб – 0,5 кг.,
  • сирі дріжджі – 15 грам,
  • цукровий пісок – 80 грам.

Як правильно приготувати квас окрошковому

Для початку приготуємо житні сухарики. Для цього житній хліб нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в духовку підрум’янюватися. Далі готові сухарики перекладаємо в скляну ємність, в якій будемо готувати квас. Тепер сухарі залити 2 літрами гарячої води (приблизно 80°). Ємність накриваємо серветкою і залишаємо настоюватися на 1,5 – 2 години.

Готовий настій проціджуємо, а хлібну масу знову заливаємо рештою водою. залишаємо настоюватися години на два. Далі настій проціджуємо і перемішуємо два настою.

В окремій чашці розчиняємо дріжджі.

У хлібний настій додаємо цукор і повністю розчиняємо його, потім додаємо розведені дріжджі і перемішуємо сусло. Тепер ємність з суслом накриваємо серветкою і залишаємо для бродіння на 10 – 12 годин.

Готовий квас слід процідити і відправити в холодильник на 5 годин для повного охолодження і настоювання. Квас можна використовувати як для приготування окрошки, так і для втамування спраги.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *