Квасоля з овочами на зиму

Це універсальний салат, який гарний, як в холодному, так і теплому вигляді, його можна розігріти і подати з відвареною рисом або можна використовувати як звичайний ситний салатик, квасоля з овочами на зиму може послужити відмінною заправкою для борщу. Квасоля дуже ситна, тому невелика баночка такого салату і відварені макарони можуть стати повноцінним обідом або вечерею, і всього на приготування займе 15 хвилин, але для початку потрібно заготовити такий салат на зиму.

Для того щоб приготувати квасоля з овочами на зиму вам буде потрібно:

  • суха квасоля (червона) – 1 кг.,
  • моркву – 05 кг.,
  • помідори – 2 кг.,
  • болгарський перець – 0,5 кг,
  • рослинна олія (рафінована) – 0,4 літра,
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг,
  • часник – 100 грам,
  • оцет (70%) – 4 ст. ложки
  • цукор – пісок- 25 грам,
  • сіль – 50 грам.

Як правильно приготувати квасоля з овочами на зиму

Для початку потрібно промити, а після замочити квасолю на ніч. Потім відварюємо до готовності, але не переварюємо! Відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати всю рідину.

Очищену моркву натираємо на середній тертці. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дуже тонкими півкільцями. З болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо впоперек на тонкі смужки. З помідор вирізаємо плодоніжку і після подрібнюємо за допомогою блендера.

Всі підготовлені овочі перекладаємо в глибоку каструлю, додаємо рослинне масло і тушкуємо 20 хвилин на середньому вогні, після закипання.

Потім додаємо часник ,який потрібно видавити через чеснокодавку, відварену квасолю, цукровий пісок, сіль і оцет. Все перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 15.

Потім салат розкладаємо по стерилізованим банкам і закатуємо прокип’яченими металевими кришками. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, в подальшому зберігаємо в прохолодному місці.

Вдалих заготовок і приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *