Ліниві вареники з картоплею

Ліниві вареники з картоплею це відмінна ідея з «утилізації» вчорашнього картопляного пюре, не з’їденого за вечерею. Та й такі вареники приготувати не складе великої праці, та й часу на їх приготування потрібно значно менше, ніж для того, щоб ліпити вареники з начинкою з картоплі. Ліниві вареники з картоплею краще всього подати зі смаженою цибулею та салом (або шкварками), також вони хороші зі сметаною.

Для того щоб приготувати ліниві вареники з картоплею вам буде потрібно:

  • картопля – 1 кг.,
  • яйця – 3 штуки,
  • борошно пшеничне – 0,5 кг.,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • молоко – 200 мл,
  • рослинне масло.

Як правильно приготувати ліниві вареники з картоплею

Для початку потрібно зробити картопляне пюре. Для цього очищаємо картоплю відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім зливаємо воду і розминаємо картоплю в пюре. Залишаємо пюре щоб воно трохи охололо.

В остигле пюре додаємо яйця і ретельно перемішуємо. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко, бажано тепле, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо картопляне пюре до однорідної консистенції.

Далі невеликими порціями додаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Даємо тісту трохи відлежатися.

Далі з тіста розкачуємо тонку ковбаску (1 см в діаметрі). Далі нарізаємо отриману ковбаску впоперек на невеликі шматочки, як це робимо на звичайні вареники.

У цей час потрібно поставити каструлю з водою на вогонь. Після того як вода закипить додаємо трохи олії і сіль. Далі невеликими порціями опускаємо вареники в киплячу воду. Варимо до спливання всіх вареників, не забуваємо періодично помішувати вареники, інакше вони можуть злипнутися.

Готові вареники викладаємо на блюдо з допомогою шумівки і поливають вершковим маслом або сметаною.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *