Маринована капуста

Кожна господиня замаринувала капусту за своїм особливим рецептом. Але то була білокачанна капуста, а ось цвітну капусту вже точно замаринувала не кожна. Це та ж сама традиційна холодна закуска до столу з будь-якого приводу, але в новій інтерпретації. Приготувавши і подавши на стіл, повірте, що маринована капуста підкорить всіх.

Ось список інгредієнтів для приготування цієї цікавої закуски (перелік і кількість продуктів з розрахунку на 6-8 порцій):
– качан цвітної капусти – 1 штука (приблизно один кілограм);
– перець солодкий болгарський – 1 штука;
– вода – 2 літри;
– часник – 2 зубчики;
– спеції: – оцет столовий – 235 грам;
– цукор пісок – 3 столові ложки;
– сіль екстра – 2 столові ложки;
– соєвий соус – 2 столових ложки;
– каррі (порошок) – 1 столова ложка.

Маринована капуста готується за наступним методом.
У першу чергу готують розсіл. Для цього необхідна велика каструля, в неї вливають воду, оцет, соєвий соус і перемішують. Часник чистять, миють і подрібнюють, можна скористатися пресом. Далі подрібнений часник, порошок каррі, сіль і цукор змішують разом і додають в каструлю з водним розчином.

Приступають до обробки овочів. Цвітну капусту ретельно миють і нарізають невеликими шматочками. Солодкий болгарський перець миють, очищають від серцевини і нарізати тонкими смужками. Підготовлену цвітну капусту змішують з болгарським перцем до рівномірного розподілу. Тепер обробляють тару для зберігання капусти: банки вимивають содою і стерилізують на пару, в стерилізаторі або в духовій шафі. Після отриману суміш щільно укладають в стерильні банки і заливають розсолом (до верху). Щільно закривши кришкою, банки ставлять у холодильник.

Після 4-5 днів маринована капуста готова до вживання. Перед подачею зливають розсіл і приправляють рослинним маслом. Прикрашають кільцями кримського солодкого (синього) лука і приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *