Медовий торт

Пропонуємо приготувати медовий торт, дуже схожий на медовик, але з певними відмінностями. Приготуйте його за цим рецептом і дізнаєтеся, в чому різниця.

Необхідні продукти:
– масло вершкове – 60 грам;
– цукор – 30 грам;
– мед – 6 столових ложок;
– яйця – 4 штуки;
– розпушувач тіста – 2 чайні ложки;
– борошно – 400-500 грам;
– сметана – 1,2 літра;
– цукрова пудра – 5-7 столових ложок;
– лимонний сік – 3-6 столових ложки;
– свіжа цедра лимона – з 2 –х штук.

Медовий торт готують наступним способом.
На водяній бані розтоплюють мед, додають до нього вершкове масло, цукор і ретельно перемішують. Довівши суміш до однорідної маси – відставляють убік. Яйця збивають до піни і поступово вводять в медово-масляну суміш. Пшеничне борошно просіюють (так випічка буде пишніше) і змішують з розпушувачем тіста. Тепер з’єднують рідку частину тесту з борошном, насипаючи не всі, а частинами (тісто не повинно прилипати до рук).

Тісто розділяють на 12-16 рівних частин. На рівній, посипаною борошном поверхні кожну частину розкачують до товщини 2-3 міліметра. Кожен млинець по черзі викладають на змащене деко і випікають протягом п’яти хвилин, коржі повинні придбати рум’яний колір. В духовій шафі підтримують температуру до 200 градусів. З усіх коржів вирізають однакові круги і повністю охолоджують. Обрізки залишають для створення крихти.

Далі готують крем. З’єднують сметану з цедрою і добре збивають міксером. З лимона видавлюють сік і проціджують на сито. Потроху додають лимонний сік і цукрову пудру в сметану, домагаючись необхідного співвідношення кислоти і солодощі. Отриманим кремом ретельно промазують кожен корж і складають один на інший (не притискаючи). Після змащують верх і боки торта, а з обрізків коржів роблять крихти і посипають поверх крему.

Тепер торт ставлять у холодильник. Через дві години медовий торт готовий. Перед подаванням прикрашають шоколадним топінгом або тертим шоколадом. А ось для любителів спекти щось быстренькое ми пропонуємо приготувати пиріг на кефірі. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *