Молочна гречана каша в мультиварці

Гречка – корисний злак, який допомагає нормалізувати травлення, а її смак і аромат на сніданок з дитинства пробуджують апетит. Гречана каша не тільки корисна, але й смачна, а якщо її приготувати на молоці мултиварке, то виходить відмінне блюдо і вариться дуже швидко і без зайвих витрат.

приготування гречаної каші йде мінімум часу, ну а якщо готувати її мультиварці, так це взагалі простіше простого. Спочатку необхідно вибрати хорошу гречану крупу, вона не повинна бути занадто темною – це може бути ознакою неправильного збору врожаю і його просушування. Також гречана крупа не повинна мати багато відшарувались лусочок, інакше продукт низької якості.

Інгредієнти:

Гречана крупа – трохи більше 1 мультистакана, приблизно 160 грам;
Молоко – 1 літр;
Цукор – 4 столові ложки;
Сіль;
Масло вершкове – 100-150 грам.

Гречану крупу перебрати і промити, а потім всипати в чашу. Відразу ж додають холодне молоко і вершкове масло, солять і всипають цукор. Злегка змішавши всі інгредієнти, мультиварку закривають і ставлять на режим «молочна каша» або « каша» і чекають сигналу. Для того щоб гречана каша розварилася і була дуже м’якою, на мультиварці встановлюють режим підігріву ще на чверть години.

Подавати молочну гречану кашу можна з варенням або сухофруктами, тим самим відшкодовується добова норма клітковини і кальцію. Багато господинь закладають всі інгредієнти для каші з вечора, а потім встановлюють таймер, який спрацьовує з ранку, і каша готова якраз до сніданку.

Для любителів більш розсипчастої гречаної каші на молоці необхідно зменшити кількість молока. Замість 1 літра молока потрібно залити 800 мл. Щоб гречана молочна каша набула більш пряний смак, в якості спецій додають ваніль або корицю на кінчику ножа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *