Морквяні оладки
Оладки і млинці обожнюють не тільки дітки, від порції оладок на сніданок не відмовиться жоден дорослий. Але завжди є одні і ті ж оладки, набридає, пропонуємо вам урізноманітнити звичні для всіх оладки і приготувати незвичайні, дуже красиві морквяні оладки. Рецепт класичний, за винятком того, що до складу додали натерту на тертці моркву. Завдяки моркви оладки набувають гарний помаранчевий колір, а зараз навесні, коли нам так не вистачає яскравих фарб такі оладки, саме з ранку, це те, що треба!
Для того щоб приготувати морквяні оладки вам потрібно підготувати наступні інгредієнти:
- морква (велика) – 1 штука,
- борошно пшеничне – 8 ст. ложок,
- кефір – 100 грам,
- яйця курячі – 1 штука,
- сіль за смаком
- цукровий пісок – 1 ст. ложка,
- сода харчова – 1/2 ч. ложка
- олія рослинна (рафінована) для смаження.
Правильне приготування морквяного оладок
Для початку займемося морквою. Її слід ретельно промити, потім очистити і після натерти на середній тертці. Злегка віджимаємо сік і зливаємо його в окрему миску, але якщо морква не дуже соковита, то не потрібно зливати сік.
Потім в окремій чашці збиваємо яйце з додаванням цукрового піску і солі.
Пшеничне борошно просіваємо, до речі пшеничне борошно можна замінити вівсяної або будь-який інший за вашим смаком. Потім борошно змішуємо з харчовою содою, яку може замінити розпушувачем для тесту.
Потім змішуємо збите яйце з натертою морквою, кефіром і після всипаємо просіяне борошно з харчовою содою.
Розігріваємо сковорідку наливаємо олію. За допомогою ложки викладаємо тісто на розігріту сковорідку і обсмажуємо з двох боків до красивої золотистої скоринки. Смажимо оладки на середньому вогні.
Готові оладки подаємо зі сметаною, медом або варенням.