Морозиво без вершків

Найчастіше до складу домашнього морозива входять вершки або ж просто готують навіть не морозиво, фруктовий лід. Але іноді бувають такі ситуації, коли людина змушена відмовлятися від вершків, ну невже йому тепер не можна їсти морозиво???? Можна і навіть потрібно, ми розповімо, як приготувати домашнє морозиво без вершків, це дуже економічний варіант всіма улюбленого ласощі, його можна буде скуштувати навіть сидять на дієті і шкоди ніякої не буде. А ще важливий плюс такого морозива, те, що воно домашнє і в ньому немає ніяких шкідливих добавок.

Для того щоб приготувати морозиво без вершків в домашніх умовах вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • ряжанка – 0,5 літра,
  • яйце куряче – 1 штука,
  • згущене молоко (цільне ГОСТ) – 100 мл,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • цукрова пудра – 50 грам.

Правильне приготування морозива без вершків в домашніх умовах

Охолоджене яйце ділимо на білок і жовток. Білок збиваємо в міцну піну з додаванням половини цукрової пудри (25 грамів).

Яєчний жовток збиваємо в окремій чашці з залишилася цукровою пудрою, ванільним цукром і згущеним молоком, до однорідного стану.

В глибоку чашку наливаємо ряжанку, важливо щоб ряжанка була жирною, і збиваємо її міксером до появи бульбашок.

Потім в ряжанку додаємо жовткову масу і пробиваємо. Потім додаємо білкову масу. Все знову перемішуємо.

Потім отриману масу відправляємо в морозилку на 6 – 8 годин. Періодично масу потрібно буде збивати, для цього не обов’язково використовувати міксер, можна морозиво збити віночком. Це робиться для того щоб не утворилися кристали.

Ось і все, низькокалорійне і смачне морозиво без вершків в домашніх умовах готово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *