Морс із червоної смородини

Морс це чудовий прохолодний напій, особливо гарний у спекотні літні дні. У слова «морс» візантійські корені, воно походить від слова «муруса», що в перекладі означає «напій з води з медом». Сьогодні розповімо ,як приготувати морс із червоної смородини. Це дуже смачний і дуже корисний напій, багатий вітамінами і корисними мінеральними речовинами. Морс із червоної смородини можна готувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід, напій вийти однаково смачним і однаково корисним. Також морси бувають холодними і гарячими. Так, гарячий морс, особливо з кислих ягід допомагає при різних простудних захворюваннях. А ось холодний морс це прекрасний засіб для боротьби з наслідками «вчорашнього застілля».

Для того щоб приготувати морс із червоної смородини вам буде потрібно:

  • свіжа червона смородина – 250 грам,
  • цукровий пісок – 5 – 6 ст. ложок,
  • вода очищена – 1 літр.

Як правильно приготувати смачний і корисний морс із червоної смородини

Для початку промиваємо свіжу ягоду червоної порічки, видаляємо гілочки і пошкоджені ягоди. Промиту ягоди відкинути на друшляк, щоб стекли надлишки рідини. Потім промиту ягоди потрібно розтовкти в ступці з допомогою маточки або пристосування розминання картоплі. Отримане пюре потрібно відкинути на дрібне сито і процідити. Отриманий сік перелити в невелику ємність і відправити в холодильник.

що Залишився макуха червоної смородини перекладаємо в каструлю, засипаємо цукром-піском і заливаємо водою. Каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння ,після зменшуємо вогонь і варимо ще хвилин 10. Далі знімаємо каструлю з вогню і накриваємо кришкою. Даємо настоятися отриманого відвару хвилин 30 – 40.

Після відвар проціджуємо і додаємо охолоджене смородиновий сік, який раніше відправили в холодильник. Напій можна подавати як у холодному, так і теплому вигляді.

Вдалого вам літа!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *