Мигдаль в цукровій глазурі

Дуже часто проходячи по східних базарах ми помічаємо солодощі, представлені в широкому асортименті. Однією з східних солодощів є горіхи в цукровій глазурі. Але коштує таке ласощі не дуже дешево. Сьогодні як альтернатива магазинним цукерок і східних солодощів пропонуємо самостійно в домашніх умовах приготувати мигдаль в цукровій глазурі. Такі цукерки неодмінно сподобаються вашим дітям, та й самі ви не пропустіть моменту щоб спробувати цей десерт.

Для того щоб приготувати мигдаль в цукровій глазурі вам буде потрібно:

  • цукровий пісок – 100 грам,
  • мигдаль (очищений) – 100 грам,
  • апельсиновий сік – 25 мл
  • кориця мелена – 2 ст. ложки.

Як правильно приготувати мигдаль в цукровій глазурі

У невеликій чашці змішайте 50 грам цукрового піску і корицю, відставити у бік.

Потім залишився цукровий пісок змішуємо з апельсиновим соком, який можна вичавити самостійно з половинки апельсина. Далі в суміш з цукру і апельсинового соку викладаємо мигдаль, перемішуємо і потім перекладаємо масу на розігріту сковорідку.

Потім безперервно помішуючи доводимо цукор до стану карамелі (на середньому вогні). Не пережгите цукор, карамель повинна бути світло-коричневого кольору.

Потім за допомогою ложки швидко перекладаємо обсмажений в карамельки мигдаль в суміш з цукрового піску і кориці, обвалюємо кожен горішок і акуратно перекладаємо цукерки на розстелену на деку фольгу.

Потім відправляємо деко в попередньо розігріту до 200° градусів духовку на 10 хвилин. Після витягуємо цукерки з духовки і коли вони трохи охолонути їх потрібно акуратно відокремити друг від друга ножем або руками.

Зберігати такі цукерки краще всього в прохолодному місці, щоб карамель не танула.

Приємного вам чаювання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *