Насипний яблучний пиріг в мультиварці

Яблучний пиріг блюдо просте і всіма улюблене, адже тісто (будь-яке) і яблука це прекрасне поєднання. Насипний яблучний пиріг в мультиварці не вимагає особливих кулінарних навичок. Навіть у господині, яка не дружить з тестом, він обов’язково вийде смачним. Позитивний момент приготування цього пирога я у тому, що тісто зовсім не потрібно місити, всі інгредієнти необхідно просто змішати в тому вигляді, в якому вони є.

Страву розраховано на 8 порцій. Для приготування яблучного пирога буде потрібно:

• Пшеничне борошно – 1 склянка
• Манна крупа – 1 склянка
• Цукор – 1 склянка
• Ванільний цукор – 1 упаковка
• Яблука – 1 кг
• Розпушувач – 2 чайні ложки
• Сік половинки лимона
• Вершкове масло – 150 грам
• Кориця за смаком

Спосіб приготування:

необхідно змішати В мисці борошно, манку, цукор, ванільний цукор і розпушувач. Яблука необхідно помити, очистити шкірку, видалити серцевину, потім натерти на крупній тертці. Після цього натерті яблука потрібно збризнути соком половинки лимона, при бажанні можна посипати корицею.
Щоб пиріг не пригорів, ємність мультиварки слід добре намазати вершковим маслом. Далі формується кулями пиріг: перший шар – змішані сухі інгредієнти, другий шар – підготовлені яблука, потім знову суміш сухих інгредієнтів і знову яблука. І так далі, чергуючи яблука і суху масу, до повного наповнення чаші мультиварки. Зверху і знизу повинні бути кулі сухих інгредієнтів. Поверхню пирога можна посипати вершковим маслом, натертим на крупній тертці. Щоб масло легко натерлось, його слід попередньо заморозити. Пиріг не буде занадто жирним і нудною, якщо використовувати масла небагато.
Пиріг випікається протягом 65 хвилин в режимі випічка. Після, перевіривши стан пирога, потрібно залишити ще на 45 хвилин. Коли мультиварка подасть сигнал про закінчення роботи, пиріг необхідно залишити там, поки він повністю не охолоне. Після цього, скориставшись кошиком – пароваркою, дістати випічку. Зверху пиріг можна присипати корицею, прикрасити варенням або ягодами полуниці, малини, смородини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *