Новорічні Салати 2016

Салат ШишкаСалат «Шишка»Дуже смачний, святковий і красивий новорічний салат «Шишка» це те, що Ви шукали!

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе;
  • одна велика цибулина;
  • 150 г печериць;
  • одна морква;
  • два яйця;
  • 150-200 г мигдалю;
  • 100 г твердого сиру;
  • майонез;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Печериці ріжемо кубиками, цибулину дрібно кришимо. Цибулю з печерицями обсмажуємо на малому вогні до готовності. Яйця потрібно зварити і відокремити жовток від білка, потім натерти на тертку. Куряче філе ріжемо кубиками, обсмажуємо до готовності. Моркву відварюємо до готовності, натираємо на дрібній тертці. Твердий сир натираємо на дрібну тертку.
Викладаємо у формі двох шишок, при цьому промазуючи кожен шар майонезом:
– куряче філе;
– жовток;
– морква;
– шампіньйони;
– твердий сир;
– білком прикриваємо всі недоліки і промазуємо весь салат майонезом. Прикрашаємо все этоминдалем і кладемо соснову гілочку.

Салат «Ялинка»

d0b5d0bbd0bad0b022До Новорічного столу завжди дуже хочеться подати що-небудь красиве, смачне і оригінальне. Тут і виникла думка прикрасити будь-який салат у вигляді ялинки.

оскільки найбільш традиційний новорічний салат – це олів’є, саме його я і вирішила так прикрасити.

Інгредієнти:

Для салату:

  • 500 г консервованого горошку;
  • шість-сім яєць;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • дві середні моркви;
  • п’ять середніх картоплин;
  • п’ять солоних огірків;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • кріп і петрушка;
  • сіль;
  • майонез.

Для прикраси:

  • Один пучок зеленого цибулі.
  • Зерна граната.
  • Консервована кукурудза.

Спосіб приготування:

  1. Готуємо салат. В даному випадку це олів’є.
  2. Викладаємо наш салат на тарілку у формі ялинки.
  3. Нарізаємо цибулю дрібно, і щедро змащуємо весь салат майонезом, щоб цибуля нормально «прилипал». Присипаємо салат цибулею.

Прикрашаємо нашу ялинку кукурудзою і зернами граната у вигляді гірлянд.
Салат готовий!

Новорічний салат Овечка

salat-ovechkaСалат «Овечка» виглядає як овечка.
Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 грам,
  • сир – 100 грам,- ананаси – 200 грам,
  • яйця – дві-три штуки;
  • майонез – 100 грам,
  • маслини,
  • зелень.

Маслини і зелень для прикраси.

Спосіб приготування:

Беремо майонез, і малюємо кола, дві штуки. Один з них це тіло вівці, другий голова. Беремо курку, відварюємо і даємо охолонути, потім нарізаємо на середні шматочки.

Беремо ананаси, їх слід нарізати на дрібні шматочки. Викладаємо шарами, наш шар з ананасів змащуємо майонезом.
На дрібній тертці натираємо сир, викладаємо його на ананаси, шар змащуємо майонезом.

Відварюємо яйця. Жовтки відділяємо від білків. Жовтками посипаємо овечку зверху. Білки ж насипаємо на тулуб і шапку на голові.

З маслин робимо рот, очі, вушка, ніс, ноги і хвіст для нашої овечки. Якщо тарілка чорна, хвоста і ніг не видно, якщо біла, то тулуб буде зливатися з тарілкою. Ананас пускаємо на різні квіточки, зелень це луг, де ростуть ананасові квіти, і пасеться наша овечка.
Салат овечка повністю готовий, добре, якщо він постоїть дві години і просочиться – так набагато смачніше.

Салат Коза в городі

koza-v-ogorodeІнгредієнти:

  • Пекінська капуста – півголівки.
  • Перець болгарський солодкий червоний – дві штуки.
  • Огірки – три штуки.
  • Часник – півголівки.
  • Помідори – три штуки.
  • Сир твердий або моцарела – 200 грам.
  • Майонез для заправки.
  • Кріп – один пучок.
  • Базилік – один пучок.
  • Кукурудза консервована – ? банки.
  • Сіль, мелений чорний перець, сухі пряні трави.

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти необхідно нарізати кубиками, нашаткувати капусту, базилік і кріп, після чого в глибокій посуді треба змішати всі продукти. Додаємо в салат кукурудзу, солимо, додаємо трави і перець, знову перемішати, можна перевірити на сіль і спеції за смаком і при потребі підсолити.
Беремо часник, видавлюємо його в майонез, потім добре перемішуємо і додаємо в салат. Зверху зробимо шубу з сиру для нашої кози. Якщо Ви приготували для салату саме сир моцарелу, то можна просто нарізати її в салат півкільцями.
Є ще один варіант оформлення такого салату, який може пояснити його назву Коза в городі. Всі інгредієнти нарізати укладаються на тарілці малими порціями так, символізується город з ласощами для кози. Для прикраси можна прикупити крихітну пластмасову козу і запустити її в город.

САЛАТ «СНІГОВИК»

123Інгредієнти:

П’ять варених яєць, 400 г маринованих печериць, 300 г шинки, одна банка ананасів, один огірок, 150 г майонезу, зелень, маслини, сіль за смаком.

Приготування:

Яйця, печериці, шинку нарізати кубиками, все змішати, потім заправити майонезом і посолити. Зробити з салату три кулі і викласти їх на тарілку. З маслин зробити ніс, очі, гудзички для «сніговика». Прикрасити огірком і подрібненою зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *