Пахлава з медом і горіхами

Пахлава з медом і горіхами була придумана спеціально для ласунів.Ті, хто стежить за своєю фігурою, стерегитесь, адже це блюдо дуже калорійне.
Необхідні продукти:
– тісто філо – одна упаковка;
– вершкове масло – 250 грам;
– горіхи пекан – 200 грам;
– фісташки (очищені) -200 грам;
– цукор пісок – 400 грам;
– порошок кориці– одна столова ложка;
– мускатний горіх – одна чайна ложка;
– сіль екстра – одна щіпка;
– вода – половина літра;
– мед збірний – 120 мілілітрів;
– розпушувач тесту.

Кількість інгредієнтів розрахована для приготування 8-10 порцій.
Пахлава з медом і горіхами готується наступним чином. В кухонний комбайн кладуть горіхи пекан, фісташки, цукор (половину), порошок кориці, розпушувач і збивають до отримання великої горіхової крихти.
Деко змащують вершковим маслом. Духова шафа розігрівають до 180 градусів. На деко викладають п’ять аркушів розмороженого тіста і кожен змащують вершковим маслом (розтопленим). По верху викладають третину горіхової суміші і розподіляють по всій поверхні тіста. Потім викладають ще три листа і з ними поводяться так само; змащують маслом і викладають третину горіхової суміші. Далі повторюють ці дії ще один раз. Верхнім шаром викладають тісто і змащують його вершковим маслом.

Тепер лист ставлять у духову шафу. Запікається пахлава з медом і горіхами до золотистого кольору і хрусткого тіста, це приблизно 20 хвилин.

Тим часом готують сироп. У воду додають цукор, що залишився, мед і в маленькій каструльці нагрівають на вогні (щоб цукор повністю розчинитися). Як тільки виймають пахлаву – її відразу поливають гарячим сиропом і залишають остигати.
Через 4-6 годин пахлава з медом і горіхами готова. Перед подачею її розрізають на невеликі шматочки і посипають цукровою пудрою.Також Ви можете порадувати своїх гостей або домочадців чудовим десеротом до чаю під назвою Бісквіт з яблуками. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *