Печиво до Різдвяного столу

Печиво – це необхідний атрибут Різдва. Так вже склалося, що одним на Різдво з десертів, прийнято готувати саме печиво, при тому саме різний, але найчастіше м’яке і пряне. Різдвяне печиво завжди відрізняється ніжним зігріваючим ароматом і здатне підвищити настрій кому завгодно. Печиво до Різдвяного столу прийнято прикрашати кольоровою глазур’ю, малювати на ньому пики або сніжинки, що особливо сподобається дітям. Гарне печиво на різдвяний стіл 2013 нам допоможуть приготувати кілька простих рецептів.

Різдвяне мигдальне печиво

Інгредієнти:
200 гр. сушеного або смаженого мигдалю
100 гр. цукру
5-6 яєчних білків
4 ст. ложки борошна
2 краплі харчової мигдальної есенції
Порядок приготування:
Мигдальні горіхи залити на 10 хвилин гарячою водою і очистити від лушпиння, обсушити серветками. Горіхи подробити качалкою або розтовкти в ступці. Холодні білки збити з цукром в піну (але не надто міцну). Туди ж додати есенцію і мигдаль, змішаний з борошном. Розігріти духовку приблизно до 140 градусів, застелити деко кулінарним пергаментом і випікати 20 хвилин, і за тим збільшити температуру до 180 градусів, щоб злегка підрум’янити печиво.

Класичне імбирне печиво

Інгредієнти:
300 гр. борошна
200 гр. цукру
150 гр. м’якого вершкового масла
2 ст. л. рідкого гречаного меду
1 ст. л. лікеру
2 ч. л. порошку імбиру
по 1 ч. л. меленої кориці меленої гвоздики, соди
0,4 ч. л. солі
1 яйце
Порядок приготування:
Збити масло з цукром до стану крему, додати яйце лікер і мед. Окремо змішати борошно, прянощі, соду і сіль. Цю суміш, помішуючи ввести в масло. Замішуємо тісто і ставимо на півгодини в холодильник. З тіста формуємо кульки і притискаємо їх. Піч близько 20 хвилин приблизно при180 градусах.

Домашнє печиво з джемом

Інгредієнти:
250 гр. маргарину або вершкового масла
3 склянки просіяного борошна
1 склянка цукру
0,5 ч. л. розпушувача для тіста
0,4 ч. л. солі
1 велике яйце
джем
Порядок приготування:
Міксером збити вершкове масло з цукром до стану крему, продовжуючи збивати, вбити яйце. В окремій мисці перемішати розпушувач для тіста, борошно і сіль, цю суміш ввести в масло і вимісити тісто. Ставимо тісто в холодильник на 1 годину. Холодне тісто розрізаємо на кілька частин, кожну розкачуємо товщиною приблизно 3 мм Склянкою вирізаємо печиво. На одну половинку печива кладемо джем, а у другої вирізаємо серединку і накладаємо на першу. Нагріти духовку приблизно на 180 градусів і випікати наше печиво 15 хвилин.

Зовсім небагато часу і смачне печиво до Різдва 2013 готово! Ці рецепти святкового печива прийшли до нас зі всієї Європи, де, як ми знаємо різдвяні традиції нітрохи не слабкіше наших, зате таке печиво набагато смачніше того, що продається в магазинах, а процес приготування та випікання дарує спокій і душевну рівновагу. Тому приготувати печиво на Різдво – це справжнє задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *