Підлива з свинини в мультиварці

Підлива з свинини зроблена в мультиварці підходить практично для будь-якого гарніру, будь то макарони, каші, смажену картоплю або просто картопляне пюре. До того ж, приготувати її дуже легко. Нижче наведено простий рецепт свинячий підливи, розрахований на 4 порції.

Вам будуть необхідні:

600 г свинини
70 г томатної пасти
Олія рослинна (нерафінована)
1-2 невеликих моркви
2-3 цибулини (співвідношення з морквою повинно бути 1:1)
2 ст. очищеної води
Сіль, спеції на Ваш вибір, лавровий лист.

Спосіб приготування:

Свинину нарізаємо кубиками невеликого розміру. Цибулю дрібно рубаємо, крупно натираємо моркву. Нагріваємо мультиварку з допомогою програми “випічка” або “смаження”. Наливаємо в неї масло, викладаємо шматочки м’яса, нарізаний цибулю, терту морква, і готуємо в режимі “смаження” приблизно 15 хвилин. Потім розводимо водою томатну пасту і вливаємо в каструлю. Також додаємо лавровий лист, вибрані Вами спеції, сіль. Можна додати чайну ложку цукру при бажанні. Якщо підлива занадто рідка, всипте трохи борошна і добре перемішайте. Вибираємо режим “гасіння” і готуємо ще сорок хвилин.

Також до підливі можна додавати сметану, вершки або кефір (приблизно 150-200 г). Вони зроблять свинину м’якше, а її смак стане більш вишуканим. Вибір спецій для свинячий підливи досить широкий. Добре підійдуть базилік, чабер, розмарин, майоран, чебрець, коріандр, кардамон, мускатний горіх, кмин, червоний і чорний перці. Варто пам’ятати, що майоран і чебрець потрібно додавати до м’яса в самому початку приготування, а перці – лише в кінці, адже при тривалій термообробці вони можуть надати гіркоту смаку страви. Можна використовувати готові суміші приправ. В їх склад зазвичай входять вище перераховані прянощі.

Якщо Ви хочете додати підливі з свинини більше гостроти, додайте свіжий дрібно нарізаний перець чилі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *