Пиріг з чорницею в мультиварці

У сучасному світі багато господинь користуються для приготування мультиварка. Для неї існує маса цікавих рецептів випічки. У даній статті хочу поділитися одним дуже ніжним, а головне, корисним варіантом – пиріг з чорницею в мультиварці. Дана ягода надає випічці вишуканість за рахунок свого кисло-солодкого смаку. А завдяки чарівній функції «випічка» пиріг вийде повітряним.

Інгредієнти:

• Свіжа або морожена чорниця – 0,5 ст.
• Яйця – 3 шт.
• Цукор – 3/4-1 ст.
• Борошно – 1 ст.
• Масло вершкове – 200 гр.
• Розпушувач – 1 ч. л.
• Сіль – щіпка
• Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Дістаньте з холодильника масло заздалегідь, щоб воно стало кімнатної температури.
2. Для приготування пирога візьміть яйця з холодильника, теплі використовувати не бажано. Змішайте яйця, цукор, сіль. При бажанні додайте ванілін. Збийте до утворення однорідної густої піни.
3. Акуратно вмішайте в яєчну суміш розм’якшене масло.
4. Додайте в масу розпушувач. Потроху насипайте просіяне борошно, одночасно помішуйте, щоб не утворювалися грудки.
5. Якщо чорниця свіжа, то помийте її, потім висушіть. Якщо заморожена, то використовуйте її не розморожуючи. Додайте в ягоду 2 столові ложки борошна або крохмалю, ретельно перемішайте. Це необхідно для того, щоб чорниця в багатошаровій не вдавилася.
6. Додайте ягоди в рідке тісто. Акуратно вмішайте їх.
7. Змастіть чашку мультиварки вершковим маслом. Залийте в неї суміш.
8. На дисплеї, виберіть функцію «випічка». Випікайте 45-60 хв. Готовність перевіряйте зубочисткою.
9. Як тільки пиріг приготується, витягніть його. Для цього зручно використовувати чашу для режиму «пароварка». Залиште випічку на 2 години для охолодження, попередньо накривши її рушником.
10. В якості прикраси можете використати свіжі ягоди, м’яту і цукрову пудру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *