Пісна випічка: рецепт смачного яблучно-апельсинового кексу
Пісна випічка не може містити вершкове масло, яйця, молоко. Однак навіть без даних заборонених інгредієнтів можна готувати справжні шедеври і балувати гурманів в період посту.
Якщо тобі важко обійтися без хрусткого печива і запашних булочок, знай солодка пісна випічка це абсолютно доступне блюдо, якщо його приготувати за правилами.
Така випічка може бути надзвичайно повітряної і смачною, незважаючи на те, що готують її без молочних продуктів і яєць. Тісто піднімається, так як розпушувач потрапляє в середу соку яблука. Замість яблучного можна застосовувати і який-небудь інший кислий сік.
Зараз tochka.net ознайомитися з дуже цікавим варіантом дивно смачною пісної випічки яблучно-апельсиновим кексом з горіхами.
Інгредієнти яблучно-апельсинового кексу:
- 200 р борошна,
- 180 г цукру,
- 100 мл яблучного соку,
- 100 г рослинної олії,
- 50 г цукрової пудри,
- 100 г апельсинового джему,
- 0,5 ч. ложки соди,
- 100 г волоських горіхів,
- щіпка солі.
Рецепт яблучно-апельсинового кексу:
Змішай рослинне масло, цукор і сіль.
Налий туди яблучний сік. Він не повинен містити в собі цукру.
Насип волоські горіхи.
Ретельно просій борошно і потім додай в неї трохи соди. Потроху додавати в суміш борошно і перемішуємо до утворення однорідного тіста.
Форми для кексів застели папером для випічки або змащуємо рослинним маслом. Виклади тісто у форми і випікати в духовці, розігрітій до 180°С 30 хвилин.
Верхівки вже готових кексів змаж смачним апельсиновим джемом і присипаючи зверху цукровою пудрою.