Пончики в шоколадній глазурі

Ох, які ж вони смачні, хоч і користі від них немає ніякої. Як береш пончики до чаю, так і зупинитися неможливо; один, другий, третій… Приготуйте ці ласощі самі, у себе вдома і насолоджуйтеся ними з чаєм або кавою.

Ось що потрібно, щоб зробити пончики в шоколадній глазурі:
– молоко – півтори склянки;
– цукровий пісок – чверть склянки;
– активні (гранульовані) сухі дріжджі – 2 ? чайні ложки;
– яйця курячі – дві штуки;
– вершкове масло (для тіста) – 150 р.;
– борошно пшеничне – три склянки;
– сіль – чверть чайної ложки;
– масло вершкове (для глазурі);
– молоко – 1 ст. л.;
– шоколад гіркий – 60 р.;
– пудра цукрова – половина склянки.

Ось як готують пончики в шоколадній глазурі: у злегка тепле молоко всипають дріжджі і цукор. Вершкове масло розтоплюють і охолоджують до кімнатної температури, а потім додають яйця і збивають. Після чого з’єднують ці дві суміші і вимішуючи поступово додають просіяне пшеничне борошно. Тісто залишають на півтори години в теплому місці, щоб підійшло. Далі тісто розкачують завтовшки сантиметр – півтора і в ньому вирізають пончики, використовуючи склянки різного діаметра.

Тепер найголовніше – щоб пончики вийшли пишними, масло для їх смаження повинно бути добре розігріте. Випікають їх витримуючи температуру до 200 градусів протягом 15 – 20 хвилин. Поки пончики печуться, роблять глазур для них: ложку молока змішують з вершковим маслом, цукровою пудрою і гірким шоколадом. Підігрівають суміш над паром або дуже повільному вогні і постійно помішують.

Готові пончики вмочують однією стороною в глазур, посипають кольоровою посипкою і дають глазурі застигнути. Таким чином, зовсім просто, ви можете зробити пишні, повітряні, ніжні і такі смачні пончики, що вони прямо самі просяться до рота.
Пончики в шоколадній глазурі готові – приємного чаювання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *