Приготування компоту з сухофруктів

Компот із сухофруктів – смачний і солодкий напій на десерт, відвар із заздалегідь сушених не тільки фруктів, але і ягід. Компот є традиційним напоєм не тільки Росії, але й країн Східної Європи. Своє широке поширення на Русі він отримав ще в 18 столітті, тоді він називався узвар і для його приготування в зимовий час, улітку спеціально засушивали фрукти і ягоди. Цей напій дуже корисний, має чудовий смак, прекрасно вгамовує спрагу в літню спеку. До початку 90-х років приготований компот з сухофруктів був найпопулярнішим напоєм в радянському громадському харчуванні. Звичайними інгредієнтами для приготування такого компоту є: сушені яблука, груші, курага та родзинки. Головною користю цього напою є те, що всі складові, що входять до його складу мають тільки натуральне походження. Як всі вітаміни і корисні речовини, інгредієнти компоту не містять синтетичних добавок, які входять майже в кожен сучасний напій, все тільки натуральне і корисне.

Приготування компоту з сухофруктів полягає в наступному:

1) Для початку необхідно ретельно промити сухофрукти в проточній воді.

2) Наступним етапом є приготування сиропу на основі води і цукру. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і додаємо у воду цукор, причому всі пропорції дотримуються виключно за смаком кожного. Щоб компот був більш солодким – більше цукру, більш насиченим – більше сухофруктів, а якщо з кислинкою – то додають лимонну кислоту або лимон.

3) Після того, як цукор остаточно розчиниться у воді, додаємо сухофрукти, склянка сухофруктів приблизно на 2 літри води. Причому, в першу чергу кладуться сушені груші, яблука та абрикоси, потім родзинки і сушені ягоди.

Час варіння сухофруктів приблизно 10 хвилин, після чого смачний компот з сухофруктів готовий. Але, спочатку, він не володіє насиченим кольором, і тільки коли компот настоїться зі звареними сухофруктами протягом кількох годин – виявитися настільки апетитний і характерний колір. Після того, як приготування компоту з сухофруктів завершено, його слід процідити від фруктів за допомогою друшляка. Отримані зварені фрукти при цьому не варто викидати, так як вони чудово підходять для приготування повидла і начинок для солодких пирогів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *