Пшоняна каша в мультиварці Панасонік

Готувати пшоняну кашу – одне задоволення, оскільки цей процес досить простий, а отриманий результат неодмінно сподобається всій родині. Для цього візьмемо традиційну молочну кашу з пшона і гарбуза, додамо в неї пару незвичайних смакових нюансів і з допомогою сучасної мультиварки Panasonyc приготуємо дивно смачний і поживний сніданок, адже пшоняна каша в мультиварці зберігає всі вітаміни і корисні поживні речовини в процесі приготування.

Інгредієнти:

– пшоно (200 г);
– мед (60 г);
– гарбуз (0,5 кг);
– молоко 600 мл);
– курага (10 шт.);
– сіль;
– вершкове масло (100 г);
– ванільний цукор.

Приготування:

Перш ніж почати процес приготування, приділяємо особливу увагу основі цього страви – пшону. Кілька разів ретельно промиваємо його прохолодною водою, після чого заливаємо окропом і через пару хвилин зливаємо зайву рідину. Ця процедура дозволить крупі звільнитися від неприємної гіркоти, яка з’являється при тривалому зберіганні від утворився на її поверхні жиру.
Далі нарізаємо очищену м’якоть гарбуза невеликими кубиками, а курагу – половинками. На вершковому маслі (50 г) в режимі “Випічка” злегка обсмажуємо підготовлені інгредієнти, додаємо мед, сіль і ретельно перемішуємо. Якщо мед з якихось причин (наприклад, наявність алергії на цей продукт) не включається в щоденний раціон, його сміливо можна замінити на звичайний цукор.
Через кілька хвилин вводимо в чашу мультиварки пшоно і виливаємо свіже молоко. Переключивши на режим “Молочна каша”, щільно закриваємо кришкою і залишаємо нудитися наше неповторне і незвичайно ніжне блюдо на годину. Подавати пшоняну кашу з гарбузом і курагою бажано відразу ж, прикрасивши шматочком вершкового масла і присипавши ванільним цукром.

Неймовірно, але вельми популярна в російській кухні пшоняна крупа, як це не дивно, має китайське коріння. Адже саме в цій загадковій країні, оточеній Великою Стіною, вперше почали вирощувати просо. Але чому ж воно так прижилося і у слов’янських народів? В першу чергу завдяки своїй невибагливості і особливої стійкості до суворого російського клімату. Крім того, ця крупа відрізняється вмістом корисних мікроелементів, таких як фтор, залізо, магній і мідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *