Пиріг-сметанник з куркою і грибами

У всіх склалося враження, що якщо піч пиріг, то це неодмінно потрібно багато часу, щоб поставити тісто, приготувати начинку, а потім все з’єднати і випекти, дуже довго. Але це щастя не так, існують рецепти швидких пирогів, про такому швидкому пирозі сьогодні ми і хочемо розповісти пиріг-сметанник з куркою і грибами. Не дивлячись на те що все готується дуже швидко, від цього анітрохи не страждає смак пирога, навпаки, пиріг виходить дуже ніжним, повітряним і ароматним.

Для того щоб приготувати швидкий пиріг-сметанник з куркою і грибами вам буде потрібно:

Для приготування тіста:

  • борошно пшеничне – 1 склянку
  • сметана (бажано сільська) – 0,5 кг,
  • розпушувач для тіста – 2 ч. ложки
  • яйця – 3 штуки,
  • сіль за смаком.

Для приготування начинки:

  • печериці свіжі (або будь-які інші гриби) – 300 грам,
  • твердий сир – 300 грам,
  • копчена курка – 0,5 кг.,
  • сіль і спеції за смаком
  • кунжут (за бажанням) для посипання.

Як правильно приготувати швидкий пиріг-сметанник з куркою і грибами

Для початку приготуємо тісто. Для цього в глибокій мисці ретельно збиваємо з допомогою міксера яйця з сіллю. Потім додаємо борошно, змішану з розпушувачем і після додаємо сметану, все ретельно перемішуємо. За бажанням додаємо перець. Залишаємо тісто відпочивати хвилин на 30, за цей час приготуємо начинку.

гриби потрібно промити і очистити після нарізаємо довільно і обсмажуємо в рослинному маслі до м’якості. Курку нарізаємо невеликими шматочками або розбираємо руками на волокна. сир натираємо на середній тертці. Зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо за смаком сіль і спеції.

У змащену маслом форму з високими бортиками наливаємо половину тіста і викладаємо зверху начинку, потім знову заливаємо рештою тестом. Відправляємо форму з тестом в попередньо розігріту до 200° градусів духовку і випікаємо 20 хвилин до золотистого кольору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *