Рецепт приготування десерту тірамісу будинку

Тірамісу це італійський десерт, який став популярний у всьому світі. Вперше цей десерт був приготований в 17 столітті італійськими кондитерами. Але поширення отримав лише в часи правління династії Медічі. У перекладі з італійської назва цього блюда означає – «Підніми мене на гору». І в правду, пробуючи це ніжне ласощі можна випробувати справжнє блаженство.

Тірамісу можна не тільки купити в магазині, цей десерт можна приготувати і вдома, це зможе зробити будь-яка жінка, яка хоч раз стояла на кухні! Якщо ви вирішили зробити такий десерт, то побалуйте свого коханого, приготувавши тірамісу на свято всіх закоханих, ваш чоловік буде вам вдячний за цей ніжний, але в теж час і поживний десерт.

Для приготування вам буде потрібно інгредієнти:

  • 250 гр. маскарпоне,
  • 75 гр. цукрової пудри,
  • 1 упаковка бісквітного печива (ідеальним рішення буде савоярді),
  • 4 яйця,
  • 100 мл не гарячої міцної кави,
  • 3 ст. ложки Бейліса,
  • шоколад або какао для прикраси.

Приготування:

Заварюємо кави і даємо йому трохи охолонути. У остиглий кави потрібно додати лікер Бейліс (але це за бажанням). Далі відокремлюємо жовтки від білків і розтираємо жовтки з цукровою пудрою. В окрему чашку викладаємо маскарпоне і розминаємо його, додаючи туди жовткову масу, все добре перемішати. Білки слід збити в міцну піну і додати в сирно-жовткову масу. Крем повинен вийти повітряним. Потім беремо красиву форму, в якій ви будете подавати ваш десерт, це може загальна або порційна форма. На дно форми покласти трохи крему. Беремо печиво і опускаємо в каві, буквально на півсекунди, щоб воно не розпалося і викладаємо їм дно форми. Потім знову шар крему, потім печиво, змочені в кава і так далі, поки не закінчаться інгредієнти. Потім форму з готовим десертом ставимо в холодильник для просочення, мінімум на три години, ідеально зробити цей десерт на ніч, щоб він провів в холодильнику всю ніч.

Перед подачею на стіл тірамісу посипають какао або тертим гірким шоколадом. Дуже красиво на білому тлі крему буде виглядати сердечко з шоколаду або прикрасити все полуницею. А якщо ви готуєте десерт для себе і подружок, то замість калорійність сиру Маскарпоне можна використовувати нежирний сир з йогуртом, збиті міксером ніжну масу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *