Рецепт заварного тіста для профітролей

Заварні тістечка, напевно, одні з найсмачніших. Ніжні, повітряні, наповнені кремом – ласунів відірвати від такого ласощі практично неможливо. Інша назва таких тістечок – профітролі. Це невеликі кульки з заварного тіста, наповнені якоюсь начинкою. Рецепт заварного тіста для профітролей зовсім не складний, всі продукти знаходяться під рукою на кухні, а приготування займе не більше години, а то і того менше.

Отже, для приготування 16-ти профітролей або 10-ти заварних булочок вам знадобиться:

  • 1,5 склянки води
  • 125 гр. вершкового масла
  • 150 гр. борошна
  • щіпка солі
  • 3-4 злегка розтертих свіжих яйця

Рецепт приготування

1. Спочатку борошно просіваємо разом з сіллю на пергаментний папір. Якщо в приміщенні висока вологість і борошно глевка, то зніміть папір з нею в сухе тепле місце на 20-30 хвилин, щоб трохи підсушити. Взимку борошно можна розкласти поряд з радіаторами опалення.

2. Масло поріжте кубиками, залийте приготованою водою і поставте усю цю суміш в каструльці на повільний вогонь. Помішуючи, доведіть масу до кипіння. Коли закипить, висипте в каструлю одним рухом всю просіяне борошно з сіллю і міксером починайте вимішувати тісто. Каструлю все ще тримайте на слабкому вогні. Вимішуйте масу до тих пір, поки вона не стане легко відставати від стінок каструлі.

3. Зніміть каструлю з плити і дайте масі охолонути протягом 10-15 хвилин. Потім починайте по одному додавати яйця. Кожен раз, додаючи нове яйце, вимішуйте тісто. Воно повинно вийти однорідним, гладеньким, густим, але при цьому не занадто міцним.

4. Деко змастіть маслом і рясно збризніть водою. Вода потрібна для пари в духовці. Викладіть на деко тісто у формі кульок. Це зручно робити великою ложкою. Відстань між кожним профитролем повинно бути не менше 5-ти см, так як в процесі випікання тісто роздується і підніметься.

розігрійте Духовку до 200С і поставте в неї деко з профітролями. Випікайте протягом 20-ти хвилин. Якщо це заварні булочки, то печіть 35 хвилин – вони виходять хрусткими і золотистого кольору.

5. Готові профітролі дістаньте з духовки і відразу ж злегка надріжте їх, щоб випустити з них пар. Через цей надріз або надколи в профітроль можна буде покласти крем. Якщо всередині вони залишилися трохи вологими всередині, то поставте їх духовку хвилин на 5 при низькій температурі, щоб злегка підсушити.

Корисні поради

Наповнюйте профітролі кремом незадовго до подачі до столу. Якщо покласти крем занадто рано, то вони розм’якнуть до моменту трапези.

Можна напекти профітролі заздалегідь. Без крему в готовому вигляді вони можуть зберігатися в морозильній камері до 30-ти днів. У потрібний момент їх просто потрібно дістати, залишити зігрітися до кімнатної температури, а потім поставити на кілька хвилин у розігріту духовку, щоб вони знову стали гарячими і хрусткими. Потім дати трохи охолонути і наповнити кремом.

Готуючи заварні профітролі або булочки, не відкривайте духовку перші 15 хвилин випікання, інакше тісто може не піднятися.

Ось і все! Сподіваємося, наш рецепт заварного тіста для профітролей вам стане в нагоді. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *