Рецепти домашніх ковбас


Як зробити ковбасу в домашніх умовах? Це питання стає все більш актуальним для любителів цього продукту. Потрапляє в пресу інформація про неякісне сировину, порушення технології, використанні підсилювачів смаку, барвників і змушує задуматися про те, як приготувати домашню ковбасу.
Цей продукт може бути не тільки м’ясним. Жителі Європи давно володіють секретом, як зробити шоколадну ковбасу в домашніх умовах. Існують рецепти приготування вегетаріанських ковбасок, які відрізняються пікантним смаком і ароматом. Але все-таки більшість господинь замислюється про м’ясній страві, а не про те, як зробити шоколадну ковбасу в домашніх умовах.
Виготовлення ковбаси справа не дуже проста. Воно вимагає часу і сил. Тому краще відразу використовувати великий обсяг м’яса. Курячу ковбасу робити значно легше, але зберігається вона не дуже довго. Ковбаси бувають варені, рубані, копчені, варено-копчені, сиров’ялені.
Частіше всього будинку роблять сиров’ялені або варені ковбаси швидкого приготування.
Ковбаса з курки
Це доступний і недорогий продукт можна сміливо включати навіть в дитячий раціон. Адже в домашню курячу ковбасу не додають жодних барвників або консервантів. Головний мінус-короткий термін зберігання. Так що не варто робити її про запас.
Якщо ковбаска робиться для дієтичного або дитячого харчування, то кращим сировиною буде куряча грудка без шкіри. Якщо ж планується отримати щось схоже на докторську ковбасу в домашніх умовах, то можна брати цілу курячу тушку, звільнену від ліверу, кісток і шкіри.
Перед приготуванням курку треба ретельно промити і дати стекти зайвої рідини. Найкраще м’ясо обсушити полотняною або паперовою серветкою. Розмелювати м’ясо потрібно в спеціальному міксері, який є в кожному сучасному кухонному комбайні. Чим дрібніше буде розмолоте м’ясо, тим щільніше вийде ковбаса.
вершки (можна будь-якої жирності, але більш жирні вершки додадуть ковбасі ніжності)-400 мл;
білки чотирьох яєць, збиті до появи піків;
пара зубчиків часнику;
Іноді варену ковбасу в домашніх умовах додають різні наповнювачі. Це може бути сир, шматочки оливок, солодкого болгарського перцю, грибів. Добавки слід вводити у вже готовий фарш, після чого ретельно перемішувати його вручну.
Загортати отриманий ковбасний фарш краще всього в харчову плівку або спеціальні штучні оболонки, які зазвичай використовують для кров’яної ковбаси. Отриманий напівфабрикат потрібно добре перев’язати шпагатом, щоб виключити витік фаршу. Зверху необхідно надягти поліетиленовий пакет і герметично його закрити, щоб уникнути попадання води.
Варити при слабкому кипінні протягом 30-40 хвилин. Подавати на стіл страву можна навіть в неостывшем вигляді, теплим. Приготувати шоколадну ковбасу навіть складніше, ніж з курки.
Ліверні ковбаси
Цей делікатес для багатьох став символом дитинства. Тому навчитися тому, як приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах, має кожна господиня. Лівер підійде будь-курячий, яловичий, свинячий. Так як для приготування ліверної ковбаси використовуються натуральні кишки, необхідно обзавестися спеціальною насадкою на м’ясорубку. Це пристосування полегшить процес набивання кишки. Воно допоможе при виготовленні кров’яної ковбаси.

На кожен кілограм ліверу потрібно:
100 г топленого масла або сала за бажанням;
суміш перців, приправи за смаком;
сіль;
Приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах нескладно, але варто знати, що її смак буде дещо відрізнятися від купленого продукту. Вона буде схожа швидше на паштет.
Лівер попередньо відварюється, після чого перемелюється на м’ясорубці, змішується з іншими продуктами і щільно набивається в кишки. Час відварювання-30 хв. У воду при варінні можна додати чорний перець горошком і лавровий лист.
Копчені та сиров’ялені м’ясні делікатеси
Сиров’ялену ковбасу домашнього приготування не соромно подати найвимогливішим гостям. Головною умовою успіху її приготування є свіже, якісне м’ясо. Не варто намагатися приготувати її з морозива сировини. Ця умова вважається обов’язковим і при виготовленні кров’яної ковбаси.
А ось м’ясо для приготування можна брати практично будь-свинину, баранину, яловичину, оленину, кабанятину, лосятину.
Копчену ковбасу, яку готують шляхом відварювання з приправою “рідкий дим”, можна приготувати із курятини або іншої птиці.
М’ясо для сыровяленой ковбаси прокручують через велику решітку, а ось сало найкраще різати вручну.
Продукти, приготовані вдома, також мають свої певні терміни та умови зберігання. Кращою умовою зберігання ковбасок-напівфабрикатів є морозильна камера. У морозилці можна тримати і ліверну ковбасу.
Копчені і в’ялені делікатеси зберігають у холодильнику до декількох місяців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *