Рецепти приготування сирних коржів


Сирні коржики на кефірі-цікава варіація на тему старого як світ страви. Коржі з різних видів борошна ліпив ще древній людина, вони залишаються популярними у багатьох народів і донині. Сама по собі страва досить прісне, його брали з собою пастухи і кочівники. Воно має властивість довший час зберігати свої смакові та харчові якості, тому було корисно в походах.
Однак поява більш осілого способу життя призвело до прагнення зробити звичну їжу більш привабливою в смаковому плані. З часом у коржі стали додавати сир, сир, інші кисломолочні продукти і різного роду начинку.
Рецепти смачних коржиків
Сирні коржики на кефірі-це легке в приготуванні, поживне і корисне блюдо. З ним впорається навіть починаюча господиня. Секрет успіху легко запам’ятати, і тоді рецепт сирних коржів на кефірі буде вкрай простий: варто брати для такої страви тільки свіжі продукти натурального складу.
Для приготування страви знадобляться такі інгредієнти:
цільнозернові борошно-500 г;
улюблений сир-150 г;
свіжий кефір-250 мл;
спеції-на розсуд господині;
олія для смаження.
Борошно просіяти, висипати у вигляді гірки, зробити в ній ямку і акуратно частинами лити туди кефір. Вимішувати тісто за допомогою міксера або виделки.
Поступово додати тертий сир, зелень, спеції. Тісто розкачати на тонкі пластини. Страву можна запекти в духовій шафі, або посмажити на сковороді.
Для випікання підійде керамічна форма, сковорода, лист. Те, на чому будуть готуватися коржі, розігріти, змастити маслом або салом. Для досягнення ефекту випікання краще використовувати сало, так як рослинне масло приведе до поджариванию страви навіть в духовці. Можна використовувати і топлене вершкове масло. Випікати страву треба з обох сторін. Гарячий корж змастити часником.
За цим рецептом можна приготувати сирні коржики з начинкою з шинки. Для цього розмір розкатаного тіста зменшити, взяти шматочок попередньо дрібно нарізаної ковбаси або шинки (100 г) покласти в центр коржі, посипати зеленню, накрити другим шаром тесту, заліпити краю і випікати, як описано вище.
Шинка не вимагає додаткової термічної обробки, тому страва готова, як тільки запечеться або обсмажиться тісто.
Цікаві варіанти начинки
Варіантів начинки для цього простого блюда безліч, все залежить від індивідуальних переваг.
Такі коржі як легко приготувати, так і урізноманітнити.
Допоможуть в цьому особисті або сімейні смаки і традиції. Можна зробити сирні коржики з ковбасою, шинкою, грудинкою, сиром або навіть фаршем. Головне не додавати занадто багато начинки, інакше існує ризик приготувати пиріжки, а не коржі. Відмінне тісто можна приготувати з яйцем і содою. Воно буде пишним, повітряним і легким.
Для приготування потрібні продукти:
борошно-500 г;
кефір-200 мл;
рослинне масло-для смаження;
сир-100 г;
Для начинки:
шинка-150 г;
сметана-20 г;
сир-200 г;
Для тіста з’єднати кефір із содою, з яйцем. Посолити і поперчити за смаком, всипати тертий сир, поступово додати борошно. Вимісити тісто. Розділити на частини, кожну розкачати в корж, покласти начинку (зелень з шинкою або сир), з’єднати краї, защипнути і розкачати, щоб підсумковий варіант був плоским.
Розігріти сковороду, додати олію, обсмажити коржик з кожної сторони під закритою кришкою.
З цим же видом тіста можна приготувати подібне блюдо з начинкою з фаршу. Останнього потрібно 200 р. Він може бути курячим, м’ясних-тим, який найбільше люблять домашні. Можна посмажити на сковороді коржі, але краще запекти в духовій шафі. В останньому випадку вони будуть менш жирними.
Страва буде щільним, досить твердим через включення сиру, який після випікання твердне. Головне, щоб блюдо було плоским, тоді його простіше і швидше приготувати. Подавати готовий продукт можна з соусом: сирним, часниковим, будь-яким іншим за смаком.
Така закуска чудово поєднується з кефіром, молоком, чаєм і навіть вином.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *